Superautod jätnud hobidiskori kõrge tähelend

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryoyu Kobayashi võidutseb MK-etapil.
Ryoyu Kobayashi võidutseb MK-etapil. Foto: Sammy Minkoff/imago/Sammy Minkoff

Kas alles kolmanda sportlasena ajaloos nelja hüppemäe turnee suure slämmi võitnud Ryoyu Kobayashi on tulnud, et jääda, või piirdub tema domineerimine ühe hooajaga? Endise suusahüppaja Kaarel Nurmsalu arvates sel hooajal talle vastast ei leidu, kuid tulevikus on tal raske sama taset hoida.

22-aastasest Kobayashist sai lõppenud nädalavahetusel alles kolmas suusahüppaja, kes on võitnud nelja hüppemäe suure slämmi ehk kõik neli osavõistlust. Võistluse 67-aastase ajaloo jooksul on sellega varasemalt hakkama saanud Sven Hannawald (2002) ja Kamil Stoch (2018).

Kuigi 2016. aastal MK-sarjas debüteerinud jaapanlane oli stabiilselt 30 parema seas ka möödunud hooajal, tegi ta suure läbimurde alles tänavu. Kohe hooaja esimesel MK-etapil Wislas hüppas ta kolmandaks, teenides karjääri esimese individuaalse poodiumikoha.

Viie nädalaga kerkis ta nelja hüppemäe turnee suurfavoriidiks ning suutis selle koorma all kenasti hakkama saada. Tänaseks on tal kirjas juba kaheksa MK-etapi võitu. Kuigi Seefeldi MM seisab veel alles ees, on Kobayashi võidetud suure slämmiga kirja saanud hooaja suurima triumfi.

«MM-tiitel on suure slämmi kõrval köömes,» ütles Nurmsalu. «Vähesed teavad, kui palju on suusahüpetes maailmameistreid. Aga kui palju on suure slämmi võitjaid?» ütles Nurmsalu põhjenduseks, miks nelja hüppemäe turnee ja selle kõigi nelja osavõistluse võit on tähtsam kui MM-tiitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles