Leedu ärimees soovib soetada NBA klubi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Orleans Pelicans võib saada lähiaastatel endale uue omaniku Leedust.
New Orleans Pelicans võib saada lähiaastatel endale uue omaniku Leedust. Foto: Butch Dill / AP

Leedu ettevõtja Gediminas Žiemelis andis teada, et tema eesmärgiks on soetada lähima viie aasta jooksul omale meeskond NBA-s.

«Tahan seda soetada ärilistel eesmärkidel, mitte lihtsalt leluks. On olemas algoritm, mida selleks tegema peab - ehitama suurema areeni, viima üle teise linna, ostma paar tähtmängijat, võtma treeneriks Šarūnas Jasikevičiuse. Tähtmängijad toovad vaatajaid, toovad rohkem piletitulu. Seejärel luua areenil veel suundumus – kübersport,» ütles Žiemelis teisipäeval ajakirjanikele, vahendab BNS.

«Žiemalise arvates annab poole NBA klubide tulust areenipiletite müük ja kolmandiku meened. Žiemelise sõnutsi vajab klubi meenemüügiks tähti. "Pärast seda, kui Cristiano Ronaldo müüdi saja miljoni euro eest Madridi Realist Torino Juventusesse, müüdi juba esimesel päeval särke 70 miljoni euro eest,» tõi Žiemelis näite.

«Odavaim klubi on New Orleansi Pelicans, mis maksab umbes miljardi. Ei pea ostma tervet klubi, osa on vaja jätta ametiühingutele, omavalitsustele. Kõige kallim on New Yorgi Knicks, mis maksab 3,8 miljardit dollarit,» rääkis Leedu ärimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles