Ojamets enne otsustavat kohtumist: tähtis on, et miski nende ajudes üle ei keeks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Ojamets
Andrei Ojamets Foto: Pilt videost

Eesti naiste võrkpallikoondise peatreener Andrei Ojamets on võrrelnud Eesti koondise teekonda EM-valikturniiril ülikoolieksamiks valmistumisega. 

«Kõike ei ole kunagi võimalik ära õppida. See mäng pole nagu ülikoolieksam, spikrit ei saa kaasa võtta. Fakt on see, et ma loodan, et hirmud ja kartmised oleme suutnud koju jätta. Meil polegi täna teist varianti kui minna täiega peale ning mängida julgelt. Võib-olla ei peaks me niivõrd vaatama tabloo peale, vaid mõelda, et üks pall korraga ning iga kord täiega. Teist varianti pole!»

Mida peaks Soomega mängides silmas pidama? «Esmalt on neil päris agressiivne serv, nad kindlasti üritavad meid lõhkuda. Sama ka meie puhul. Nagu see tänapäeva võrkpall on – serv on esimene rünnak.

Üks tugevaid külgi on soomlastel üldmäng ning väga hea kaitsemäng. Neil on katise väga distsiplineeritud, pole üldist rabelemist, nad teavad väga hästi, mida tegema peavad. Istuvad kaitses. Viimane mäng Tšehhiga näitas, kuidas nad oskavad võidelda,» rääkis Ojamets.

Ta lisas, et soomlannadel on kasutada ka lisarelv Kertu Laagi klubikaaslase näol. «Ta tõi lausa sellist pommlööki üles! Aga peame vastama sama relvaga. Pakun, et nurgaründes on meil jõudu rohkem kui nendel.»

Mis on aga treeneri viimane sõnum naistele? «Lihtsalt mitte karta ja mitte mõelda tulemusele. Tuleb, mis tuleb! Juba võib öelda, et nad on tublid. See oleks aga nende viimane punkt - ära panna! Igaüks saab aru, mis mänguga tegemist on. Tähtis on, et miski nende ajudes üle ei keeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles