Galerii: Sadama korvpallimeeskond võitis viimase veerandaja 22:3 ja sai lätlastelt revanši

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Sadama korvpallimeeskond alistas koduväljakul suurepärase viimase veerandi toel Läti Ülikooli 82:64.

Esimeses ringis, oktoobrikuises mängus võõrsil, pidi Pärnu sama oponendi 75:70 paremust tunnistama. Täna pidid pärnakad läbi ajama ilma keskmängija Karl-Martin Kaseta, kes vigastas end treeningul. Terve hooaja on põlvevigastusega eemal olnud mängujuht Siim-Markus Post, kes peaks varsti naasma. 

Esimese perioodi kaotasid pärnakad ühe silmaga (17:18). Teisel veerandajal jätkus võrdsete heitlus ja poolajapausile suunduti lõunanaabrite ülikoolitiimi neljapunktilises eduseisus (42:38). Kuigi suvepealinlased näitasid selgelt paremat visketabavust (50 vs. 39protsenti), patustati kümne pallikaotusega, lätlaste viie vastu. 

Kolmanda veerandaja alguses mängis Pärnu vahe kiirelt tasa ja edasi mindi punkt punktis: kord üks, kord teine peal. Enne otsustavat kümmet minutit juhtis Läti tiim ühe punktiga (61:60). Viimane veerand oli uskumatu: Pärnu tegi 16:0 spurdi ja lõunanaabrid olid seitse (!) minutit kuival. Mäng oligi tehtud. Otsustav veerand lõppes skooriga 22:3.

Heiko Rannula tunnistas mängujärgses intervjuus, et see oli võit, mille nad pidid võtma. "Raske mäng: meie mängijad olid kas ülehäälestunud või segas pikk mängupaus. Vastased elasid meie pallikaotuste pealt. Viimasel veerandil saime kaitse pidama," rääkis peatreener. 

Järgmine matš tuleb laupäeval võõrsil Valmieraga. Rannula sõnade kohaselt jookseb siis Pärnu eest platsile uus leegionärist keskmängija, kelle nime ta ei soostunud veel avaldama.

Täna oli Pärnu resultatiivseim Mihkel Kirves, kes kogus 21 punkti. Saimon Sutt lisas 18 silma. Hea mängu tegi ka Henri Wade-Chatman, kelle kontosse kogunes kümme silma, viis lauapalli ja seitse resultatiivset söötu. Kapten Rannar Raapki näitas sarnaseid numbreid: kümme silma, viis lauapalli ja neli söötu.

Suvepealinna tiim tõusis kaheksa võidu ja üheksa kaotusega Eesti-Läti ühisliigas seitsmendaks, kuid konkurentidel on vähem mänge peetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles