Kanepi kohtub Austraalia lahtiste avaringis taas maailma esireketiga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi (paremal) kohtus maailma esireketi Simona Halepiga ka mullu toimunud US Openi avaringis ning saavutas kahes setis oma karjääri teise võidu maailma esireketi üle.
Kaia Kanepi (paremal) kohtus maailma esireketi Simona Halepiga ka mullu toimunud US Openi avaringis ning saavutas kahes setis oma karjääri teise võidu maailma esireketi üle. Foto: Danielle Parhizkaran / USA TODAY Sports

Kaia Kanepi (WTA 70.) sai teist suure slämmi tenniseturniiri raske loosi, kui läheb Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis taas vastamisi maailma esinumbri Simona Halepiga. 20. asetuse saanud Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 20.) kohtub hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga (WTA 80.).

Teatavasti kohtusid Kanepi ja Halep omavahel ka mulluse US Openi esimes ringis, kus 33-aastane eestlanna sai kirja 6:2, 6:4 võidu. Viimaks jõudis Kanepi koguni kaheksandikfinaali, kus kaotas endisele maailma esireketile Serena Willamsile 0:6, 6:4, 3:6. Omavahel on Kanepi ja Halep kohtunud seni kahel korral ning seis on 1:1. 2014. aastal toimunud Doha turniiril sai rumeenlanna kirja 6:4, 3:6, 7:6 (5) võidu.

Kanepi on senise karjääri jooksul jõudnud Melbourne'i tenniseväljakutel kaks korda (2009. ja 2018. aastal – toim) kolmandasse ringi. Seejuures polnud mullu kaugel ka kahe eestlanna omavaheline vastasseis, mis oleks aset leidnud neljandas ringis ehk kaheksandikfinaalis, kuid Kanepi jäi 32 parema seas 6:3, 1:6, 3:6 alla hispaanlannale Carla Suarez Navarrole.

Tänavusel turniiril kuuluvad aga Kanepi ja Kontaveit erinevatele tabelipooltele.

Kontaveit jõudis mullu Austraalia lahtistel neljandasse ringi ehk 16 parema sekka, kus sai enda sõnul möödunud hooaja kõige valusama kaotuse, kui pidi tunnistama tulemusega 6:4, 4:6, 6:8 sarnaselt Kanepile Navarro paremust. Varem oli Kontaveit konkurentsist lülitanud aga nii serblanna Alexandra Krunici, sakslanna Monica Bartheli kui ka 2017. aasta Prantsusmaa lahtistel triumfeerinud Läti tennisisti Jelena Ostapenko.

23-aastane Kontaveit pole endast aasta noorema hispaanlanna Sara Sorribes Tormoga varem kohtunud.

Tiitlikaitsja Caroline Wozniacki (WTA 3.) kohtub avaringis belglanna Alison van Uytvanckiga (WTA 51.). Eelmise hooaja lõpus US Openi finaalis kodupubliku ees Naomi Osakalt valusa kaotuse saanud Serena Williams (WTA 15.) läheb vastamisi sakslanna Tatjana Mariaga (WTA 71.). Meeste seas viimasel kahel aastal Austraalias valitsenud šveitslase Roger Federeri (ATP 3.) esimene vastane on usbekk Denis Istomin (ATP 99.)

Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste põhiturniirimängud algavad esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles