Pisarais Murray: suured valud sunnivad karjääri lõpetama

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray ei suutnud oma olukorrast esialgu ajakirjanike ees rääkida, kuid kogus end siis ja ilmus pressikonverentsile tagasi.
Andy Murray ei suutnud oma olukorrast esialgu ajakirjanike ees rääkida, kuid kogus end siis ja ilmus pressikonverentsile tagasi. Foto: DANIEL POCKETT / EPA

Endine maailma esireket Andy Murray (ATP 230.) teatas, et kavatseb karjäärile joone alla tõmmata pärast tänavu suvel toimuvat Wimbledoni tenniseturniiri, kuid lisas siis pisarais, et järgmisel nädalal algavad Austraalia lahtised võivad jääda tema karjääri viimaseks võistluseks.

Kolmekordne slämmiturniiri võitja, kes püüab taastuda puusaoperatsioonist, ei suutnud Melbourne’is ajakirjanike ette saabudes pisaraid tagasi hoida. «Ma pole kindel, kas suudaksin valu kiuste veel neli või viis kuud mängida,» ütles 31-aastane britt. «Minu soov oleks pääseda Wimbledoni ning pärast seda lõpetada, kui ma pole kindel, kas ma suudan seda teha,» lisas ta.

Sellest hoolimata kavatseb ta järgmisel nädalal mängida Austraalia lahtiste avaringis 22. asetusega hispaanlase Roberto Bautista Aguti (WTA 23.) vastu.

Endine maailma esireket käis parema puusaga operatsioonil mullu jaanuaris ning on pärast juunikuist naasmist osalenud 14 matšis. Murray lõpetas eelmise hooaja septembris, et tegeleda taastusraviga, mida aitas tal korraldada taastusraviekspert Bill Knowles. Eile toimunud avatud treening praeguse maailma esinumbri Novak Djokoviciga näitas, et Murray pole veel soovitud tasemeni jõudnud.

«Ma ei tunne ennast hästi, olen pikka aega vaeva näinud,» teatas Murray hiljem antud pressikonverentsil. «Ma olen juba ligi 20 kuud olnud suurtes valudes. Olen andnud endast kõik, et oma puusa olukorda muuta paremaks, kuid see pole täielikult õnnestunud. Praegu olen paremas olukorras kui kuus kuud tagasi, kuid endiselt suurtes valudes. Ma suudan teatud tasemel mängida, kuid kindlasti mitte sellisel tasemel, kus ma olen oma karjääri tipphetkedel olnud,» tunnistas ta.

Murray oli oma võimete hindamisel aus, kui möönis, et pole võimeline enam näitama taset, mis aitasid tal võita 2012. aastal nii US Openi kui ka 2013. ja 2016. aastal Wimbledoni tenniseturniiri. Et tagada parem elukvaliteet ülejäänud eluks ning pääseda valudest, võib osutuda vajalikus veel üks puusaoperatsioon. «See on midagi, mida ma praegu tõsiselt kaalun. Mõned sportlased on pärast seda operatsiooni naasnud võistluskarussellile, kuid sellel pole mingit garantiid,» tõdes 2017. aasta augustis esireketistaatuse hispaanlasele Rafael Nadalile loovutama pidanud Murray.

Video olukorrast, kus Murray ilmus pressikonverentsile, kuid pidi esmalt võitluses pisaratega rambivalgusest taanduma:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles