Legend, kelles peitub natuke Alex Fergusoni ja natuke Kimi Räikköneni

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregg Popovich (vasakul) on öelnud: «Ükski mängija pole meeskonnast suurem.» FOTO: Christian Petersen/AFP/Scanpix
Gregg Popovich (vasakul) on öelnud: «Ükski mängija pole meeskonnast suurem.» FOTO: Christian Petersen/AFP/Scanpix Foto: Christian Petersen/AFP

Detsember 1996. San Antonio Spursi korvpalliklubi juhendajaks sai 47-aastane Gregg Popovich. Jaanuar 2019. Spursi peatreeneritoolil jagab endiselt juhtnööre Popovich. Põhja-Ameerika korvpalliliigas NBA vahetavad klubid sageli peatreenereid, kuid Spurs on (meeldiv) erand. Tõsi, treenerivahetuseks pole ka põhjust olnud.

Jugoslaavia juurtega – isa serblane ja ema horvaat –, aga Chicago osariigis Indianas sündinud ja USA kodakondsust omav Popovich, hüüdnimega Coach Pop, kuulub legendaarsete korvpallitreenerite hulka. Enam kui paarkümmend aastat ühel ametipostil tegutsemine on harvaesinev nähtus ja väärib tunnustust.Kui võrrelda Popovichit teiste alade treeneritega, tulevad spordisõpradele ilmselt esimesena meelde Alex Ferguson ja Arsene Wenger. Sarnaselt Popovichiga tegid mainitud jalgpallitreenerid ühe klubi eesotsas pika ja eduka karjääri. Samuti on 69-aastane Popovich eeskuju paljudele noortele (korvpalli)treeneritele. «Ta on ilmekalt tõestanud, kuivõrd tähtsad on meie spordialal inimestevahelised suhted,» lausus eelmisel hooajal Valga-Valka korvpalliklubi juhendanud Kristaps Zeids.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles