Foto: meeskonda vahetanud Tanel Kangert tõmbas selga uue tiimi roosa särgi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe, Tanel Kangert "Mäed, mida polnud" filmi esilinastus Pärnu Apollo kinos
Rein Taaramäe, Tanel Kangert "Mäed, mida polnud" filmi esilinastus Pärnu Apollo kinos Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Aastanumber on vahetunud ning see tähendab, et profirattur Tanel Kangert, kelle liitumine EF Education First-Drapac meeskonnaga oli juba ammu teada, võib nüüd viimaks ka ametlikult võistkonna riideid kanda. Sel puhul demonstreeriski Kangert uue tiimi uut särki.

Roosat oli Drapaci meeskonna särkidel juba mullu, ent tänavu on seda veelgi lisandunud. Ühtlasi selgub pildiallkirjast, et Kangert on asunud habet kasvatama. «Üle aastate on põnevus sees, mis nüüd saama hakkab. Varem ei olnud kõik mitte igav, vaid harjumuspärane,» ütles uut väljakutset ootav Kangert sügisel. Eestlases nähakse tiimi liidrite ühte peamist abimeest, kes vajadusel-võimalusel liidrirolli ka enda suudab võtta.

«Tahtsin oma mugavustsoonist välja saada. Olen sõitnud Prantsusmaa ja itaaliapärases Kasahstani meeskonnas. Ma otsisin täiesti teistsugust keskkonda, uusi treeninguvõimalusi, meetodeid ja programme,» lisas eestlane, kes esindas enne Astanasse siirdumist ja kaheksa aastat nende värvides pedaalmist kaks aastat Prantsusmaa meeskonda AG2R La Mondiale.

Kangerti uue meeskonna nimekaim ja kogenuim sõitja on 31-aastane Rigoberto Uran. Kolumbia rattur teenis möödunud aastal Prantsusmaa velotuuril britt Chris Froome’i järel teise koha. Kaks korda – aastatel 2013 ja 2014 – on Uran saavutanud teise koha ka Itaalia velotuuril.

Team EF Education First-Drapac loodi aastal 2003 nimel all 5280-Subaru. Hiljem on meeskond kandnud nimesid Team Slipstream, Team Slipstream−Chipotle, Team Garmin–Chipotle, Team Garmin−Slipstream, Team Garmin−Transitions, Team Garmin−Cervelo, Team Garmin−Barracuda, Garmin−Sharp, Team Cannondale−Garmin, Cannondale Pro Cycling Team ja Cannondale–Drapac Pro Cycling Team. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles