Video: Dakari rallil sõitis veokas üle pealtvaataja jala

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Karginov.
Andrei Karginov. Foto: CARLOS JASSO / REUTERS

Dakari ralli viiendal katsel sõitis Kamazi sõitja Andrei Karginov pealtvaatajale otsa ning diskvalifitseeriti seetõttu võistluselt.

Karginov sõitis veokaga üle 60-aastasele lõuna-aafrikalsele vasakust jalast. Haiglas tuvastati mehel reieluumurd. Kuigi pealtvaataja seisis koos nelja kaaslasega väljaspool pealtvaatajatele ette nähtud ala, otsustati Karginov Dakari rallilt diskvalifitseerida.

«Võistleja diskvalifitseeriti, sest ta ei peatunud ning ei osutanud vigastatud pealtvaatajale abi,» selgitasid võistluste korraldajad otsust.

Karginov oli tänavusel Dakari rallil võitnud viiest kiiruskatsest kaks ning hoidis kolmandat oma klassis kohta. 2014. aastal võitis ta Dakari ralli veokate võistlusklassis.

Kamazi meeskonna pealik Vladimir Tšagin, kes on ise Dakari ralli võitnud seitsmel korral, nimetas korraldajate otsust karmiks. Tema sõnul sai Karginov juhtunust teada alles katse finišis. «Ta ei näinud, mis juhtus. Juhtunust kuulis ta alles bivakis.»

«Olime kohtunike otsuse üle üllatunud, kuid me ei saa selle vastu protesteerida. Peame sellega leppima ning jätkama rallit kolme ekipaažiga,» ütles Tšagin.

Video võib olla häiriv (intsident alates 5.00)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles