Tipphetked: Kalev/Cramo võttis Ühisliigas Valgevene esiklubi üle kohustusliku võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo korvpalliklubi sai Ühisliigas seitsme kaotuse kõrvale hooaja kuuenda võidu, alistades võõrsil Valgevene esiklubi Minski Tsmoki 95:82 (55:36).

Kalev/Cramo domineeris mängu sisuliselt algusest lõpusireenini. Kalev/Cramo noppis koguni 20 ründelauda Tsmoki nelja vastu, Eesti meisterklubi edukaimad punktitoojad olid Arnett Moultrie ja Chavaughn Lewis, kes kogusid vastavalt 22 ja 17 punkti. Janari Jõesaar lisas 14, Branko Mirkovic 12 ja Reggie Lynch 10 silma.

Terve mäng järelvaadatav:

Enne mängu:

Kalev on mänginud tänavu idaliigas selgelt tulemuslikumalt kui Valgevene esiklubi. Donaldas Kairyse hoolealused paiknevad 5 võidu ja 7 kaotusega üheksandal kohal, vaid ühe võidu kaugusel kuuendal kohal asuvast Peterburi Zeniidist. Minsk on seevastu võitnud 11 mängust vaid kaks ning peab tegema imet, et hooaja teises pooles 13. kohalt play-off’i ronida. Kõigis üheksas kaotatud kohtumises on jäädud vastasele alla seejuures vähemalt seitsme punktiga.

Minski meeskonna rivistusest leiab vaid kaks leegionäri, mis on Ühisliiga 14 klubi peale selgelt väikseim number. Kolm välismängijat lahkusid meeskonnast hooaja esimese poole jooksul ning kummagi praeguse leegionäri (ameeriklane Brion Rush ja kreeklane Zisis Sarikopoulos - toim) keskmine punktisaak ei küündi kümneni.

Võistkonna liider on olnud oodatult ameeriklane Devon Saddler, kes mängib Minskis teist hooaega, sai Valgevene kodakondsuse ja veab eelmisest aastast ka nende koondist. 27-aastane tagamängija on kogunud keskmiselt 16 punkti mängus. Kohalikest mängijatest on kõige silmapaistvamalt hooaega alustanud ekskalevlane Vitali Ljutõtš, kes on visanud keskmiselt 11 punkti.

Minski meeskonda juhendab jätkuvalt Valgevene koondise peatreener Aleksandr Krutikov, kes määrati ametisse 2017. aasta märtsis, kui klubi oli kaotanud just Kalevile. Muide, too kahe aasta tagune kohtumine on ka viimane, mille Kalev võitis. Kokkuvõttes on Minsk võtnud omavahelistes mängudes Kalevi üle viis võitu Eesti klubi kolme vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles