Anett Kontaveit: aasta esimene slämm, natukene närveerisin

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit mängis täna 35-kraadises leitsakus.
Anett Kontaveit mängis täna 35-kraadises leitsakus. Foto: PAUL CROCK/AFP/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 20.) sai Austraalia lahtiste avaringis 6:3, 6:2 jagu Sara Sorribes Tormost (WTA 80.). Kui avasett pakkus pikemalt pinget, siis teises pääses eestlanna kohe 4:0 eest ja enam tagasi ei vaadanud.

Kontaveit ise ütles pärast matši Eesti ajakirjanikega rääkides, et turniiri esimesed mängud võivadki veidi närvilisemad olla: «Esimene slämm ka ju sel aastal ja natukene närveerisin. Aga võit on võit ja kindla skooriga, nii et võib rahule jääda.»

Matši võtmekohaks oli esimese seti 2:2 viigiseis, kus Sorribes Tormo sai Kontaveidi servil kasutada kolm järjestikust murdepalli. Eestlanna tuli aga geimi tagasi, võitis selle ja murdis kohe otsa hoopis vastase pallingu. «Eks see oli tähtis kindlasti, et oma serv sai hoitud, mitte ära antud,» tõdes Kontaveit. «See andis mingit kindlust ja vabadust veidi juurde.»

Maakera kuklapoolel on praegu suvi ja sportlased peavad heitlema karmide tingimustega. Kontaveit ütles, et tema mängu ajal näitas kraadiklaas üle 35 pügala. «Päris palav ja tuult ka ei olnud, aga ma tulin sellega küllaltki normaalselt toime. Mul väga raske ei olnud. Mäng ei olnud ka kõige pikem – natukene üle tunni aja ja selle mängu ma kestsin ilusti ära.»

Kontaveit tuleb Austraalias väljakule ka paarismängus, kus tema partneriks on täna 0:6, 0:6 Maria Šarapovale kaotanud Harriet Dart. Meie esireketi sõnul tuli just inglanna paarismänguvõimalust pakkuma ja kuna ta saab Dartiga hästi läbi, polnud pikka juttu vaja.

«Ma ise ei pane nii palju rõhku paarismängule ja siis ongi mängimise juures üks tähtis asi, et ma tunneksin end väljakul koos paarilisega mugavalt,» selgitas Kontaveit. Lisaks on tegu ka hea ettevalmistusega peatseks Eesti koondisega liitumiseks. «Olen üritanud või vähemalt planeerinud slämmidel paari mängida ja eks Fed Cupil tuleb ka ju paari mängida,» sõnas meie esireket.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles