Liipav Murray andis uhke, uskumatu, kuid nukra lõpuga lahingu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Andy Murray jättis nii suure tennisega täna hüvasti?
Kas Andy Murray jättis nii suure tennisega täna hüvasti? Foto: GREG WOOD/AFP/Scanpix

Kui Andy Murray särav tennisekarjäär lõppes 2019. aasta Austraalia lahtiste avapäeval, siis sai see väärilise lõpu. Šotlane võitles end välja lootusetuna näivast kaotusseisust, aga lõpuks vandus tema puusavigastusest trööbatud keha rohkem kui neli tundi kestnud matšis Roberto Bautista Agutile alla 4:6, 4:6, 7:6 (7:5), 7:6 (7:4), 2:6.

Kui hobune liiguks nõnda vaevatult, kui Murray matšis hispaanlase vastu, ootaks teda otsetee liimivabrikusse. Aga britt näitas vaatamata teda ilmselgelt vaevavale vigastusele uskumatut võitlusvaimu ja heitles end matši tagasi kahesetilisest kaotusseisust olles sealjuures kolmandas veel murdega taga. Viiendas setis sai tema aur ja õnn aga otsa.

Publik aplodeeris igale Murray punktile püstiseistes ja sportlane isegi võitles juba viimase servigeimi eel pisaratega. Esimese matšpalli Murray päästis, venitas matši, võib-olla kogu karjääri veel ühe geimi võrra, kuid lõpuks võttis Bautista Agut jõuga oma. Aga mõlemad mehed lahkusid väljakult oma lahingu võitjana.

Suure tõenäosusega jäi see matš kolmekordse suure slämmi tšempioni, kahekordse olümpiavõitja karjääri viimaseks. Murray on aastaid vaevelnud puusavigastuse küüsis ja enne Austraalia lahtisi andis britt teada, et tänavune hooaeg jääb tema viimaseks. Ideaalis tahaks ta karjäärile joone alla tõmmata koduses Wimbledonis, kus teenis kolm oma karjääri suurimat võitu, lisaks kahele slämmile ka Londoni olümpiakulla, kuid selleks peab ta minema järjekordsele operatsioonile. Kas vaid 31-aastase sportlase keha jõuab taastuda?

«Imeline. Minuga on vist kõik korras. See oli täiesti imeline. Aitäh kõigile, kes täna mängu vaatama tulid …» võttis Murray murduva häälega oma õhtu kokku.

Šotlane lisas: «Kui see oli minu viimane mäng, siis oli see imeline viis karjäär lõpetada. Andsin endast kõik, aga sellest täna ei piisanud. Õnnitlen Robertot ja tema tiimi. Ma ei oska midagi rohkemat öeldagi.

Aitäh kõigile – minu meeskonnale, perekonnale, kes tulid mind siia toetama, kõigile, kes on mind toetanud. Võib-olla näete te mind veel. Annan selleks endast parima. Pean selleks läbima ühe suure operatsiooni, millest väljakule tagasitulek ei ole garanteeritud, aga ma annan endast parima.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles