Tamla Fed Cupi loosist: favoriit on Ukraina

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elina Svitolina.
Elina Svitolina. Foto: EDGAR SU / Reuters / Scanpix

6.-9. veebruarini toimub Poolas Zielona Gora tennisekeskuses Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni I grupi turniir. Seitse naiskonda jagati kahte alagruppi, Eesti on ühes alagrupis Ukraina, Rootsi ja Bulgaariaga.

«Olen loosiga rahul. Neljases alagrupis saab rohkem mänge,» kommenteeris naiskonna kapten Märten Tamla. «Alagrupi favoriit on Ukraina eesotsas Elina Svitolina (WTA 7.) ja Lesia Tsurenkoga (WTA 24.). Rootsil on Rebecca Peterson (WTA 64.) ja Johanna Larsson (WTA 77.) mõlemad head mängijad, Bulgaarial kirjade järgi kõige nõrgem koondis. Tulemas on põnevad mängud.»

Eesti koondisesse kapten Tamla tänavu uustulnukaid ei kutsunud. Anett Kontaveiti kõrvale on kirja pandud möödunud aastal Eestit esindanud Elena Malõgina ja Saara Orav ning aasta varem koondises mänginud Maileen Nuudi ja Valeria Gorlatš.

Tüdrukud treenivad ja võistlevad hetkel kõik oma režiimis. «Tahaksingi nad lähiajal paariks päevaks koos treenima kutsuda, et näha nende hetkeseisu ja teha viimased otsused,» lisas Tamla.

Võistkonnas saab asenduse teha kuni veebruari alguseni ja seda võimalust kapten Tamla kasutab, kui Kaia Kanepi pärast Austraalia lahtiseid oma otsuse on teinud.

Teises alagrupis kohtuvad Venemaa, kelle esireketid on Daria Kasatkina (WTA 10.) ja Anastasia Pavljutšenkova (WTA 42.), Poola (esireket Magda Linette, WTA 86.) ja Taani eesotsas Caroline Wozniackiga (WTA 3.).

Alagruppide võitjad kohtuvad laupäeval finaalis ja selle võitja pääseb Maailmaliiga üleminekumängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles