Marko Albert videointervjuus: olen üks õnnelikumaid sportlasi

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel aastal sportlaskarjääri lõpetanud Marko Albert pole veel tavainimese eluga täielikult harjunud.

«Tippsportlasena proovid õhtul magama minna 0,1 protsenti paremana, kui sa hommikul üles tõusid. Tavainimesena seda kohustust pole. Omamoodi on see kergem, aga oma tee leidmine võtab veel aega,» ütles Albert.

39-aastane tallinlane pole seni veel kordagi karjääri lõpetamist kahetsenud. «Ma arvan, et olen üks õnnelikumaid sportlasi, sest sain karjääri lõpetada sellisel hetkel nagu soovisin. Minu karjääri ei lõpetanud vigastus. Ma olen selle üle päris uhke, mida ma pika perioodi jooksul suutsin korda saata,» sõnas Albert.

Praegu tegeleb Albert noorte triatleetide ja harrastajate juhendamisega. Selle kõrvalt pole ta ka trennitegemist unustanud. «Kolme treeningut päevas enam ei jõua, aga kahte küll,» ütles ta.

Vastupidavussportlasena on Albert kõva mees ka suusarajal, kuid tänavuse Tartu maratoni jätab ta vahele. «Ma olen tükk aega kukalt süganud, kas ma lähen starti või mitte. Aga ma kardan, et ma ei lähe. Põhjus on see, et ma kardan, et ei suuda seda võtta tervisespordiüritusena. Tahaksin rajal endast kõik anda, aga mul ei ole piisavalt klassikatehnika kilomeetreid all, et Eesti suusatajatele veidikene tuld tagumiku alla teha.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles