Blogi ja galerii: Kanepi andis kõva lahingu, kuid jäi maailma esireketile otsustavas setis alla (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaia Kanepi (Eesti, WTA 71.) andis Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste avaringis maailma esireketile Simona Halepile (Rumeenia) kõva lahingu, kuid erinevalt mullu toimunud US Openist väljus seekord tulisest vastasseisust võidutulemusega 6:7 (2), 6:4, 6:2 Halep.

Kaks tundi ja 11 minutit kestnud kohtumist alustas paremini Halep, kes sai kolmandas geimis kirja servimurde ning läks 2:1 juhtima. Kanepi pääses aga omakorda 3:2 ette ning ehkki 6:5 eduseisul olid 33-aastasel eestlannal kasutada kaks settpalli, siis Halep tuli raskest seisust välja ning viis avaseti kiiresse lõppmängu. See kuulus aga kindlalt Kanepile, kes asus esmalt 2:0 ning seejärel 5:1 juhtima ning sai viimaks kirja 7:2 võidu, mis tähendas ühtlasi, et avasett kuulus skooriga 7:6 (2) eestlannale.

Seevastu teises setis kuulus servimurre Kanepile, kes asus 2:1 juhtima. Oma pallingugeimis tegi ta aga topeltvea ning Halep viigistas seisu. Võrdselt kulges mäng teises setis veel seisuni 4:4, kuid seisul 4:5 suutis rumeenlanna ühtlasi võita nii neljanda settpalli kui ka teise seti 6:4.

Seega ootas ees otsustav kolmas sett, kus 2:3 kaotusseisus olles juhtis Kanepi oma pallingugeimis 40:0, kuid kaotas siis viis punkti järjest, mistõttu sai Halep kirja taas servimurde ning läks 4:2 juhtima. Seejuures kutsus Kanepi väljakule meditsiinilise personali, kuna tema vasaku käe sõrmel olnud vill segas tegutsemist. Pärast meditsiinilist pausi ei suutnud Kanepi aga raskest olukorrast välja tulla ning 27-aastane Halep realiseeris esimese matšpalli võiduks ning teenis eestlannalt revanši.

Kogu kohtumise jooksul kogunes nii Halepi kui ka Kanepi arvele neli ässa, topeltvigu tegi eestlanna viis, Halep mitte ühtegi. Äralööke tehti vastavalt 40 ja 25, lihtvigu 62 ja 19. Murdepalle realiseeris eestlanna 50-protsendiliselt ehk neljast kaks ja Halep 42-protsendiliselt ehk 12st viis.

Enne mängu: 

Teatavasti kohtusid Kanepi ja Halep omavahel ka mullu USA lahtiste meistrivõistluste esimeses ringis, kus 33-aastane eestlanna sai kirja 6:2, 6:4 võidu. Kanepi jõudis koguni kaheksandikfinaali, kus kaotas endisele maailma esireketile Serena Willamsile 0:6, 6:4, 3:6. Omavahel on Kanepi ja temast kuus aastat noorem Halep kohtunud seni kahel korral ning seis on 1:1 viigis. 2014. aastal toimunud Doha turniiril sai rumeenlanna kirja 6:4, 3:6, 7:6 (5) võidu.

Kanepi on senise karjääri jooksul jõudnud Melbourne’i tenniseväljakutel kaks korda (2009. ja 2018. aastal – toim) kolmandasse ringi. Seejuures polnud mullu kaugel ka kahe eestlanna (Kanepi ja Anett Kontaveidi) omavaheline vastasseis, mis oleks aset leidnud neljandas ringis ehk kaheksandikfinaalis, kuid Kanepi jäi 32 parema seas 6:3, 1:6, 3:6 alla hispaanlannale Carla Suarez Navarrole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles