Maailmameister Bottase rallioskustest: väga paljulubavad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas Foto: XPB / XPB Images/Press Association Images

Kaardilugejana autoralli maailmameistriks tulnud Timo Rautiainen peab F1-staari Vatteri Bottase oskuseid enne tema debüütrallit vägagi lubavateks.

«Oleme mõned korrad saanud testida N-rühma kuuluva Mitsubishiga, et lihtsalt harjuda nelikveolise ralliautoga. Esimesel testil saime sõita umbes 100 kilomeetrit ning teisel lisaks umbes 120 kilomeetrit,» rääkis Rautiainen.

«Esimesel testil ei teinud Valtteri ühtegi viga, ta õppis järk järgult masinat tundma, et mõista, kuidas sellega sõita. Testi lõpu poole oli juba täitsa ralli tunne. Teisel testil oli sõidukiirus kohe algusest väga hea, Valtteri oskused on paljulubavad,» lausus Rautiainen.

Selle nädala lõpus on Bottasel võimalus testida ka WRC masinat kahel päeval Rovaniemi lähiümbruses. Teatavasti tuleb Bottas starti just M-Spordi poolt ette valmistatud Ford Fiesta WRC-ga.

«Mõned päevad testimist on paras aeg asja tundma õppida. Legendi koostamine saab olema ralli ajal kõige keerulisemaks ülesandeks. Õnneks oleme ka seda osa korduvalt treeninud ning nüüdseks on legend juba päris asjalik,» lausus Rautiainen.

Rovaniemi ümbruses toimuv Artic Lapland Rally leiab aset 25-26 jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles