Järelvaadatav: Luka Doncici NBA-karjääri esimesest kolmikduublist jäi Dallas Mavericksile väheks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Luka Doncic tegi korvpalliliigas NBA karjääri esimese kolmikduubli, kuid Dallas Mavericks sai neljanda järjestikuse kaotuse, kui jäi võõrsil 106:116 alla Milwaukee Bucksile. Idakonverentsi liider Bucks sai omakorda viienda järjestikuse võidu.

19-aastane Sloveenia imelaps Doncic viibis väljakul 33 minutit ning viskas selle ajaga 18 punkti, noppis 11 lauapalli ja andis 10 resultatiivset söötu. Bucksi tähtmängija, Nigeeria juurtega kreeklane Giannis Antetokounmpo kerkis 31 punktiga üleplatsimeheks.

Doncic tegi kolmikduubli 19 aasta ja 327 päeva vanusena. Nooremana on NBA-karjääri esimese kolmikduubli teinud vaid Philadelphia 76ersi pallur Markelle Fultz, kes jõudis ajaloolise saavutuseni möödunud hooajal 19 aasta ja 317 päeva vanusena. NBA legendid LeBron James ja Kobe Bryant tegid esimese kolmikduubli pärast 20. eluaasta täitumist.

Milwaukee Bucks jätkab 34 võidu ja 12 kaotusega idakonverentsi liidrikohal, Dallas Mavericks asub 20 võidu ja 26 kaotusega läänekonverentsis 13. positsioonil. 

Enne mängu: 

Unelmate korvpalliliigas esimest hooaega mängiv 19-aastase Doncici keskmised näitajad on 20 punkti, 6,7 lauapalli, 5,1 resultatiivset söötu ja 1,2 vaheltlõiget mängu kohta. Sloveenia korvpallur on selge Mavericksi rünnakuvedur, kuid talle astub vastu Nigeeria juurtega kreeklane Giannis Antetokounmpo, kelle numbrid on veel võimsamad: 26,4 punkti, 12,5 lauapalli, 6,0 resultatiivset söötu, 1,4 vaheltlõiget ja 1,5 viskeblokeeringut.

Tänavusel hooajal on Bucks ja Mavericks kohtunud kaks korda, mõlemal puhul saavutas võidu koduväljakul mänginud meeskond. Bucks oli kodus 109:102 üle ja Mavericks oma kodus 111:79. Kokku on Bucks ja Mavericks NBA põhihooajal vastamisi läinud 73 korda, kogu saldo räägib 39-34 Bucksi kasuks.

Bucks asub 33 võidu ja 12 kaotusega idakonverentsis esikohal, seejuures võitnud neli kohtumist järjest. 20 võitu ja 25 kaotust kogunud ning läänekonverentsis 13. positsioonil paiknev Mavericks proovib lõpetada kolmemängulist kaotusteseeriat.

Kogu mäng järelvaadatavana:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles