Esapekka Lappi õpib Sebastien Ogier’lt uusi nippe

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi (paremal).
Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi (paremal). Foto: OLI SCARFF / AFP

Soome rallisõitja Esapekka Lappi, kes sõidab algaval hooajal Citroeni meeskonnas, andis WRC-sarja koduleheküljele intervjuu, kus muuhulgas rääkis oma tulevikuplaanidest.

Möödunud hooajal jõudis Lappi Toyotaga kolm korda poodiumikohale, kui saavutas Sardiinias, Saksamaal ja Walesis kolmanda koha. Hooaja üldarvestuses lõpetas 27-aastane soomlane Sebastien Ogier (M-Sport), Thierry Neuville’i (Hyundai) ning meeskonnakaaslaste Ott Tänaku ja Jari-Matti Latvala järel viienda koha, kogudes 126 punkti.

«Ma ei usu, et suudan sellel aastal tiitli eest heidelda,» lausus Lappi. «Ma vajan endiselt rohkem kogemust. Proovin sellel hooajal rohkem õppida ja suurest pildist paremini aru saada,» lisas soomlane, kelle meeskonnakaaslaseks on uuel hooajal kuuekordne maailmameister Ogier.

«Proovin Sebilt midagi uut õppida, näiteks seda, kuidas ta asjadega kohaneb, tema strateegiat ja kuidas ta käitub nädalavahetustel. Ta on meister. Võib-olla on 2020. aastal minu jaoks hoopis teine lugu,» rääkis Lappi.

2019. aasta autoralli maailmameistrivõistlused algavad järgmisel nädalal Monte Carlos, kus mullu triumfeeris Tänaku (Toyota) ja Latvala (Toyota) ees Ogier (M-Sport). Lappi sai seitsmenda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles