Korraliku nädalavahetuse selja taha jätnud Ilves tegi endale väikese üllatuse

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kahevõistleja Kristjan Ilves tegi Prantsusmaal Chaux-Neuve'is peetud kolmepäevasel minituuril korralikud esitused, jõudes iga päev 30 parema hulka.

Minituuri avapäeva sprindietapi lõpetas Ilves 23. kohaga. Teisel päeval kannatas ta 10 km murdmaasõidu ilusti ära ning lõpetas võistluse 28. kohaga, kvalifitseerudes ühtlasi minituuri viimasele päevale. Minituuri finaaletapil, kuhu pääses vaid 30 paremat, teenis Ilves 15 km distantsil 29. koha.

«Mingil määral oli see positiivne üllatus, et kolmandale päevale jõudsin. Samas tunnen, et minu sooritused on veel kaugel sellest, mis võiks olla. Varu on nii suusasõidus kui hüpetes,» ütles Ilves.

Kõige paremat emotsiooni pakkus Ilvesele teise päeva murdmaasõit, millele ta startis liidrist 2.41 hiljem ning lõpetas võistluse võitjast samuti 2.41 hiljem. «Tunnen, et suusasõit liigub paremuse poole. Hüpetel olin iga päev stabiilne, aga mitte stabiilselt hea,» ütles Ilves.

Minituuri võistlusformaat soosib pigem häid hüppajaid. Mullu oli eestlase hüppevorm väga hea ning avaetapilt sai ta kirja tol hetkel elu parimat tulemust tähistanud kuuenda koha. Tuuri kokkuvõttes läks eestlasele kirja 15. koht. «See on väga äge võistlusformaat. Mullu leidsin enda hüpetes kindluse ning sellise formaadi puhul tulebki hüppemäel stabiilselt hea olla,» ütles Ilves, tuues näiteks tänavuse võitja Mario Seidli, kes on hea hüppaja ja keskpärane suusamees.

Enne Seefeldi MMi on kahevõistluses kavas veel kolm MK-etappi. Ilves kavatseb osaleda järgmisel nädalavahetusel Trondheimi etapil, kuid jätab Klingenthali võistluse vahele. Vahetult enne MMi toimuvale Lahti MK-etapile on eestlasel plaan jällegi minna.

«Hüpe on minu puhul number üks ning pean selle saama maksimaalselt heaks. Kui hüpe on käes, on ka suusarajale lihtsam minna. Aga ka suusasõidus on vaja asjad tööle saada,» ütles Ilves. «Selles hooajas on nii palju halbu asju olnud, et tahaks juba uuesti korralikult võistlema hakata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles