Õiglane ja Saluri püstitasid Eesti karikavõistlustel isiklikke rekordeid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Õiglane
Janek Õiglane Foto: Marko Mumm / EKJL

Lasnamäe kergejõustikuhallis toimunud Eesti talvistel karikavõistlustel nägi põnevaid duelle meie tippude vahel. Võisteldi kahes arvestuses: absoluutarvestuses (U20, U23 ja täiskasvanud) ning noorte arvestuses (U16 ja U18, kasutati U18 vahendeid).

Üksikaladel panid end proovile mitmed meie paremad mitmevõistlejad, kes parandasid ka isiklikke rekordeid. Nii saavutasid meeste 60 m tõkkejooksus kolm paremat aega mitmevõistlejad, kellest kiireim oli Janek Õiglane (Audentese SK) isikliku rekordi väärilise ajaga 8,15. Teiseks tuli Hans-Christian Hausenberg (Tartu SS Kalev) 8,16ga ning kolmas oli Kristjan Rosenberg (Tallinna SS Kalev) ajaga 8,29. Kahjuks ei saanud jalatrauma tõttu jooksu lõpetada tõkkesprinter Johannes Treiel (KJK Saare). 

Naiste 60 m tõkkejooksu kiireim oli Diana Suumann (TÜ/ASK) ajaga 8,41, jättes teiseks Kreete Verlini (SK Fortis) 8,44ga. Naiste 60 m jooksus vahetasid Suumann ja Verlin kohad – võidu tõi Verlinile aeg 7,54, Suumann jäi 7,62ga teiseks.

Janek Õiglane parandas oma parimat tulemust ka teivashüppes, kus saavutas võidu 5.15ga, mis on tema senisest rekordist 5 sentimeetrit parem. Teiseks tuli Eerik Haamer (TÜ/ASK) 5.10ga ning kolmas oli Kristjan Rosenberg 4.80ga.

USAs õppiv ja treeniv mitmevõistleja Karl Robert Saluri (KJK Järvala) tegi kaasa kuulitõukes ning viis oma isikliku rekordi 14.60ni. Kuulitõuke võitis Jander Heil (KJS Sakala) 18.05ga.

Korralikke tulemusi näidati kõrgushüppes, kus meestest triumfeeris 2.20ga Karl Lumi (Tallinna SS Kalev), naiste samal alal tõi Grete Udrasele (Audentese SK) võidu kõrguse 1.85 ületamine.

Naiste kolmikhüppes pidasid esikoha nimel järjekordse duelli Merilyn Uudmäe (Audentese SK) ja Tähti Alver (Nõmme KJK) ning seekord jäi peale Alver, kes sai kirja 13.64. Uudmäe hüppas pikimal katsel 13.21. Naiste kaugushüppe võitis samuti Alver 6.13ga Kreete Verlini (SK Fortis) ees, kes sai kirja 6.09.

Reena Koll (KJK Visa) krooniti karikavõitjaks naiste teivashüppes, kui ta ületas 4.10.

Noorte arvestuses näidati samuti mitmed häid tulemusi. Neidude 200 m võitis Ann Marii Kivikas (SK Altius) ajaga 25,01, teine oli Liisa-Maria Lusti (Audentese SK) tulemusega 25,27, mis on ühtlasi Eesti U16 vanuse siserekord. Marit Kutman (TÜ/ASK) oli kolmas 25,33ga.

Luna-Aleksandra Lagoda (TÜ/ASK) sai ülikindla võidu neidude 2000 m jooksus, tema võiduajaks oli 6.38.97.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles