Postimees TV: Kreeka imelaps tegi kahekordset ajalugu. «Elan kui unenäos!»

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

20-aastasest Stefanos Tsitsipasest sai esimene Suure slämmi turniiri poolfinaali jõudnud Kreeka tennisist ja samuti aegade noorim meesmängija, kes Austraalia lahtistel nii kaugele jõudnud.

Eelmises ringis legendaarse Roger Federeri alistanud Tsitsipas sai tänase võistluspäeva esimeses mängus 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (7-2) jagu Roberto Bautista-Agutist. Kreeklane asub maailma edetabelis 15., hispaanlane 24. kohal.

Seni Suure slämmi turniiridel parimal juhul neljandasse ringi (ehk 16 parema sekka) jõudnud Tsitsipasest sai ühtlasi läbi aegade Kreeka tennisist, kes neljal eliitvõistlusel nii kaugele jõudnud.

«Ma tõesti ei tea, mida öelda. Olen selle nimel elanud ja töötanud. Ja nüüd on see päriselt tõsi! See on justkui muinasjutt! Elan nagu unenäos!» lausus viimasel paaril aastal läbimurde teinud komeet Melbourne Parki staadioniintervjuus.

Stefanos Tsitsipas on just jõudnud elu esimesse suurturniiri poolfinaali.
Stefanos Tsitsipas on just jõudnud elu esimesse suurturniiri poolfinaali. Foto: PAUL CROCK / AFP

Poolfinaalis kohtub Tsitsipas maailma edetabeli teise numbri Rafael Nadaliga. Hispaania legend sai veerandfinaalis kerge vaevaga 6:3, 6:4, 6:2 jagu Frances Tiafoe'st (USA, 39). Mäng kestis vaid tund ja 49 minutit.

Eesti tennisesõber mäletab Tsitsipast mõistagi 2016. aasta suvest, kui ta võitis koos Kenneth Raismaga Wimbledonis noormeeste paarismängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles