Kaunase Žalgirise varakamber jõuab Eestisse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Kaunase Žalgirise karikatest ja kuulus rohevalge mängusärk.
Osa Kaunase Žalgirise karikatest ja kuulus rohevalge mängusärk. Foto: Eesti Spordimuuseum

Alates 8. veebruarist saavad kõik spordisõbrad Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis nautida näitust «Žalgirise varakamber», kus välja pandud kuulsa Leedu korvpalliklubi trofeed, särgid ja muu haruldane.

Kaunase Žalgirise korvpalliklubi tutvustaval ainulaadsel näitusel on välja pandud väärtuslikum osa Baltikumis legendi seisusse tõusnud meeskonna läbi aegade võidetud trofeedest, valik mängusärkidest ja muudest märgilistest esemetest.

«Mul on väga hea meel, et Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseum tõestab ennast väärika partnerina suurtele rahvusvahelistele spordiorganisatsioonidele. Kui eelmisel suvel tegime suurepärase koostööprojekti ajaloo edukaima jalgpalliklubiga Real Madrid, siis sel korral on au tuua Tartusse eestlaste ühe lemmikklubi Kaunase Žalgirise eksklusiivne väljapanek," rääkis spordimuuseumi juht Siim Randoja.

Kaunase Žalgirise klubi,  Leedu Spordimuuseumi, erakollektsionääride ning Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi koostöös valmiva näituse sisu on kokku pandud just Eesti publiku huvist lähtuvalt, andes Žalgirise ajaloo kõrval ka ülevaate klubi seostest Eestiga.

Muuhulgas jõuavad huviliste ette 1999. aasta  Euroliiga võidukarikas, 1998. aasta Saporta karikas, 1986. aasta kontinentidevahelise klubide karikaturniiri võiduauhind (William Jones Cup), aga ka legendaarsete mängumeeste Arvydas Sabonise, Sergejus Jovaiša ja Modestas Paulauskase mängusärgid.

Žalgiris on Baltimaade edukaim korvpalliklubi, mille ajalugu ilmestavad muuhulgas Euroliiga, Intercontinetal Cupi ja Saporta karikasarja võidud, viis NSV Liidu meistritiitlit ja Balti liigas esikohta ning 31 Leedu meistritiitlit.

Näitus jääb Tartus avatuks maikuuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles