Video: pisarais Kvitova kustutas austraallaste unistuse

Toimetas Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Petra Kvitova alistas Austraalia lahtiste meistrivõistluste veerandfinaalis korraldajate lootuse Ashleigh Barty ja puhkes mängujärgses intervjuus nutma. Niivõrd tundeküllane oli veidi enam kui paari aasta taguse noarünnaku ohvrile too saavutus.

Maailma edetabeli kuues number Kvitova alistas Barty (WTA 15.) veenvalt 6:1, 6:4. Tšehhitar oli läbi kohtumise domineerivam pool - ehkki ta tegi veidi rohkem lihtvigu, sai määravaks oluliselt suurem äralöökide ja kasutatud murdevõimaluste hulk. Barty oli viimane Austraalia tennisist, kes kodusel suurturniiril konkurentsi jäänud.

Mängu järel küsis USA tenniselegend Jim Courier Kvitovalt 2016. aasta lõpus teda tabanud noarünnaku kohta. Varem kaks korda Wimbledonis esikoha saanud, kuid tolle vahejuhtumi järel alles nüüd esimest korda Suure slämmi turniiril poolfinaali jõudnud 28-aastane naine puhkes seepeale nutma.

«Ma ei kujutanud siis ausalt öeldes ette sedagi, et sel suurepärasel areenil veel üldse kunagi mängida saan. See tunne on imeline,» kõlas Kvitova vastus.

Vaata Kvitova mängujärgset intervjuud:

Poolfinaalis läheb Kvitova vastamisi maailma edetabelis alles 35. kohal asuva Danielle Collinsiga. Ameeriklanna edutee on seda jahmatavam, et varem polnud ta ainsalgi suurturniiril avaringist kaugemale jõudnud, Austraalias mängib tänavu aga põhitabelis alles esimest korda. Täna alistas Collins veerandfinaalis Anastassija Pavljutšenkova (Venemaa, 44.) 2:6, 7:5, 6:1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles