Postimees TV: Williams kinkis sisuliselt võidetud mängu Pliškovale (1)

Toimetas Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia lahtiste meistrivõistluste naisteturniiri viimane veerandfinaal pakkus draamat: tänapäeva edukaim tennisist Serena Williams juhtis otsustavas setis Karolina Pliškova vastu 5:1, kuid oskas kaotada.

23 Suure slämmi turniiri võitnud ja Melbourne'is Margaret Courti absoluutset rekordit korrata püüdnud Williams oli Pliškova nurka surunud ja juhtis 6:4, 4:6, 5:1...

Järgnenu läheb suurte tähtedega tenniseklassikasse, eriti arvestades, et ise suure võitlejana tuntud ameeriklanna säärase eduseisu maha mängis. Esimese matšpalli loovutas ta järgmises geimis oma pallingul. Tšehhitar Pliškova vähendas vahe ka 3:5-le ja 4:5-le - seejuures kaotas Williams tolle servigeimi koguni nulliga.

Järgmine geim sai lõplikult otsustavaks: Williams oli Pliškova pallingul ees 40:15 ja hiljem sai veel ühe (ehk kokku juba neljanda!) matšpalli. Kuid kõik need jäid kasutamata ja lõpuks vormistas Pliškova dramaatilise 6:4, 5:7, 7:5 võidu.

«Jah, olin seisul 1:5 juba mõtetega riietusruumis. Olin vaimselt üsna läbi. Aga imelisel kombel muutus Serena just siis kramplikuks. Haarasin võimalusest,» sõnas viimase kümnendi valitseja vastu kuus viimast geimi võitnud maailma kaheksas number. Pliškova jõudis Austraalia lahtistel poolfinaali esimest korda. «Teises setis jäin hätta. Serena parandas oluliselt mängu ja ma ei tulnud toime ka tuulega. Aga õnneks leidsin olukorrast väljapääsu.»

Mängu lõpus hakkas Williamsile pealtnäha muret valmistama jalavalu, kuid ta ise selle mure taha peitud ei soovinud. «Mu hüppeliigesega on kõik korras. Tavaliselt ei tunne seda enne järgmist päeva. Karolina mängis matšpallidel lihtsalt uskumatult - julgelt ja jooni tabades.»

Poolfinaalis kohtub Pliškova Naomi Osakaga (USA, 4.), kes ei jätnud Elina Svitolinale (Ukraina, 7.) mingit võimalust ja võitis 6:4, 6:1.

Serena Williams õnnitleb suurvõidu saanud Karolina Pliškovat.
Serena Williams õnnitleb suurvõidu saanud Karolina Pliškovat. Foto: Andy Brownbill / AP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles