Teist sõitu järjest punktikohale jõudnud Tomingas: täna väga rahul ei ole

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Jarek Jõepera

Laskesuusataja Tuuli Tomingas mahtus täpselt nädal tagasi esimest korda karjääri jooksul MK-punktidele, kui sai Ruhpoldingu sprindis 31. koha. Täna tuli punktilisa ka Anterselva sprindist, kus eestlanna lõpetas ühe möödalasu juures 39. (nulliga lasknud Marketa Davidovale +1.32,0). «Asjad liiguvad nii nagu oli seatud,» on 24-aastane sportlane oma edusammudega rahul.

«Isu on tõusnud ja nüüd ma ootan hoolega neid punktikohti,» rääkis Tomingas rahuloleval häälel viimasest kahest individuaaldistantsist, mis edukalt selja taha on jäänud. Lamadestiirus püsti jäänud märgita oleks ta koht olnud täna 30 alla.

«Ausalt öeldes, täna ma väga rahul ei ole, sest sain konkreetse kangi või haamri viimasel ringil. Kui oleks natukene rahulikumalt alustanud, kannatanuks võib-olla ka lõpuni,» lisas Tomingas, kes teisest tiiru vaheajas oli suisa 25. kohal. «Kuigi ma alustasin enda kohta väga rahulikult. Esimesel ringil tiirust lahkudes tundsin, et oleks nagu raja rahulikult läbi sõitnud, aga teise poole peal sain ikka aru, et on täitsa jama,» itsitas sportlane siiralt üle telefonisilla.

Rõõmustamiseks on selgelt põhjust, sest Eesti naislaskesuusatajad on vahepealsest mõõnast välja tulnud ning kuigi maailma tippudele veel vastu ei hakata, ollakse heal päeval üllatusvõimelised. Täna sai näiteks ühe möödalasu teinud Regina Ojagi (0+1, +1.53,0) 47. koha ehk pääses jälitussõitu. Samuti punktikohale sõitnud Johanna Talihärm jättis teises tiirus üles suisa kolm märki ja lõpetas 64. kohal (+2.28,5).

Tomingas näitas arengut hinnates näpuga peatreener Indrek Tobrelutsu peale: «Intensiivsust on suvel kõvasti tõstetud ja see on oma rolli mänginud. Indrek teeb väga head tööd.»

Kui Ruhpoldingus piirdusid sportlased vaid sprindiga, siis Anterselvas on laupäeval kavas ka jälitussõidud. Kas Tomingas jõuab kolmandat korda järjest punktidele? «Mingit konkreetset eesmärki ma ei võta. Üritan lihtsalt kergemini alustada ja ilusti lõpuni ära kesta. Võimaluse tekkides proovin oma taseme järgi kellegi taha haakida, siis on vähe lihtsam sõita,» sõnas laskesuusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles