Blogi Aspenist: olümpiavõitjaga trillerlahingu pidanud Sildaru alustas X-mänge hõbemedaliga

Siim Kaasik, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel.
Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel. Foto: Red Bull Content Pool

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru alustas tänavusi X-mänge teise kohaga oma rennisõidudebüüdil. Pärast suurepärast avalaskumist (92.33) pikalt võistlust juhtinud eestlanna vandus lõpuks napilt alla viimasel katsel oma parima soorituse (94.00) teinud olümpiavõitjale Cassie Sharpe'ile.

Sildaru järgmine võistlus X-mängudel on kavas juba reedel Eesti aja järgi 19.00, kui ta tuleb starti pargisõidus.

Enne võistlust:

X-mängude medalile alustavad jahti kaheksa naist. Kõigil on võimalik sooritada kolm katset, millest arvesse läheb parim.

Võistluste suurfavoriit on valitsev olümpiavõitja Cassie Sharpe, kellel aga Aspeni X-mängude kuldmedal puudub. Tänavune katse on talle neljas ning 26-aastase kanadalanna sõnul on ta võistlusteks väga hästi valmistunud. «Millegipärast ei suuda ma Aspenis kunagi püsti jääda. Selleks aastaks olen aga väga hästi valmistunud ning loodetavasti kujuneb neljas katse edukaks,» ütles ta enne võistlust.

Sharpe’i kõrval on kindel medalisoosik ka Sildaru, kes üllatas kõiki eelmise aasta lõpus, kui võitis Copperi MK-etapi. Päev enne võistlust toimunud rennisõidu treeninguga jäi Sildaru suures plaanis rahule, ent ütles, et päris kõike ta treeningul välja ei pannud.

Sildaru on Aspeni X-mängudel varasemalt võitnud kaks kulda (2016 ja 2017 pargisõit) ja ühe hõbeda (2017 Big Air). Norra X-mängudelt on tal auhinnakapis 2017. aasta hõbemedal Big Airis.

Ühtlasi alustab Sildaru öösel jahti ajaloolisele saavutusele. Mitte kunagi varem pole ükski suusataja suutnud ühe X-mängude võistluse jooksul võita medalit kolmelt erinevalt alalt (Big Air, pargisõit, rennisõit).

Küll aga on näiteks prantslane Candide Thovex võitnud erinevatel aastatel kolmelt erinevalt alalt X-mängude kuldmedali (2000 Big Air, 2003 rennisõit, 2007 pargisõit).

Aspeni X-mängude rennisõidu stardinimekiri

  • Maddie Bowman (USA)
  • Annalisa Drew (USA)
  • Devin Logan (USA)
  • Ayana Onozuka (Jaapan)
  • Cassie Sharpe (Kanada)
  • Brita Sigourney (USA)
  • Kelly Sildaru (Eesti)
  • Rachel Karker (Kanada)
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles