PM Aspenis. Tõnis Sildaru: medal sõltub paljuski konkurentidest

Siim Kaasik, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis, Henry ja Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel.
Tõnis, Henry ja Kelly Sildaru Aspeni X-mängudel. Foto: Siim Kaasik

Kelly Sildaru alustas esimese võistluspäeva hommikut pargisõidu treeninguga. Kuigi trikid tulid tal enam-vähem välja, jääb pargisõidu rajal puudu hoost. Seetõttu ei saanud ta proovida ka oma võistluskatset. Kuid enne oma trumpala, tuleb 16-aastane eestlanna starti rennisõidus.

Rennisõidu võistlusega tehakse X-mängudel algust täna öösel kell 2.30. Aspenis on ta teinud kaks rennisõidu treeningut. Viimane treening toimus kohaliku aja järgi eile hilisõhtul ning suures lumesajus, mistõttu polnud Sildaru hüpetel ehk nii palju kõrgust kui võiks.

Just hüpete kõrgus, mis on rennisõidus üks olulisemaid aspekte, on Sildarul nigelam kui teistel medalisoosikutel. Seevastu on tema tugevuseks haarded ning see tasakaalustab seisu.

Tänasel võistlusel üritab Sildaru teha peaaegu sama kava, mis tõi talle Copperi MK-etapi võidu. «Meie hüpete kõrgus pole nii hea nagu Copperis, aga üritame ikkagi ühe raskema detaili sisse tuua kui toona,» selgitas Tõnis Sildaru.

Copperi MK-etapiga sarnast kava üritab teha ka tollel võistlusel teise koha saanud olümpiavõitja Cassie Sharpe. «Ta proovib ühte taseme võrra raskemat selg ees trikki. Küsimus on, kui hästi see tal õnnestub,» ütles Tõnis Sildaru.

Isa ja treeneri Tõnis Sildaru hinnangul pretendeerib tänasel võistlusel medalile neli-viis tüdrukut. Võimalik, et medalikonkurentsi sekkub ka Ayana Onozuka, kellele peaks see rennivõistlus olema karjääri viimane. «Meie lähme andma endast parimat. Kui see toob medali, on ju kõik hästi. Meie võimalused sõltuvad sellest, kui hea esituse ka teised teevad,» ütles Tõnis Sildaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles