Sildaru alistanud olümpiavõitja: oleksin enne viimast katset peaaegu oksendanud

Siim Kaasik, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cassie Sharpe Aspeni X-mängudel.
Cassie Sharpe Aspeni X-mängudel. Foto: Pete Demos / ESPN Images

Aspeni X-mängude neljandal katsel ihaldatud rennisõidu kuldmedali võitnud kanadalanna Cassie Sharpe ütles, et oli enne oma viimast katset niivõrd närvis, et oleks peaaegu oksendanud.

Pärast suurepärast avalaskumist (92.33) pikalt võistlust juhtinud eestlanna Kelly Sildaru vandus lõpuks napilt alla viimasel katsel oma parima soorituse (94.00) teinud Pyeongchangi olümpiavõitjale Sharpe'ile. «See oli ikka päris napikas. Kelly on lihtsalt niivõrd hea. Big Air, pargisõit, rennisõit – ta paneb igal pool ässalt!» ütles Sharpe.

Pärast oma teist katset oli Sharpe silmnähtavalt pinges. Rennisõidu finišialas olnud kaaskond üritas teda maha rahustada ning see õnnestus. «Olin tõesti närvis. Ma oleks peaaegu oksendanud. Ma olen Aspeni X-mängude kuldmedalit tahtnud sellest ajas saati, kui endale suusad alla sain. See medal on minu jaoks väga eriline. Teadsin, et pean oma viimase katse tegema perfektse, muidu ma temast jagu ei saa.»

Cassie Sharpe enne oma viimast katset.
Cassie Sharpe enne oma viimast katset. Foto: Siim Kaasik

Päris perfektset võistluskatset kanadalanna siiski ei teinud, kuid võiduks sellest piisas. «Ma ei saa öelda, et tegin täna oma karjääri parima soorituse, sest mõned trikid ei tulnud mul selliselt välja nagu tahtnuks, aga olen lõpptulemuse üle väga õnnelik.»

Ühtlasi tunnistas ta, et kohe pärast Sildarut startida oli tema jaoks üsna keeruline.

«Pigem oleksin enne teda tahtnud startida. Kuulsin üleval ju tema skoore. Ma proovisin mitte kuulata ja teda mitte vaadata. Enne viimast katset lihtsalt karjusin enda peale: «Sa pead selle ära tegema!» Õnneks sain sellega hakkama.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles