Retrovideo: vaata Mäkineni avariid 1998. aastal, mis teda praegugi vihale ajab

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkineni avarii 1998. aasta Suurbritannia rallil.
Tommi Mäkineni avarii 1998. aasta Suurbritannia rallil. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Toyota rallitiimi boss Tommi Mäkinen vihastas Monte Carlo rallil Rahvusvahelise Autoliidu FIA peale, sest tema meeskonna taktika keerati päeva esimese kiiruskatse ära jätmisega pea peale. Näiteks selle kohta, kuidas tema hinnangul FIA piisavalt tiimide ja sõitjatega ei suhtle, tõi mees enda katkestamise 1998. aasta Suurbritannia rallilt.

Mäkinen oli hooaja viimase ralli eel MM-sarja liider ja tema ainus ohustaja Carlos Sainz kaotas kahe punktiga. Mäkinen hoidis kuuenda kiiruskatse eel küll alles 23. kohta, kuid kaotus teisele mehele Sainzile oli 1.07,8 – suur, aga mitte tagasisõitmatu vahe, sest katseid oli kavas toona suisa 28.

Kuues kiiruskatse oli Millbrookis, 7,13 kilomeetrit ohtra publiku ees. «Meil oli Miki-Hiire katse kuival asfaldil, aga korraldajad olid Historicu autod enne peale lasknud. Mina ei teadnud sellest midagi. Aga need katsid terve raja liivaga. Olin rajal esimene auto ning mäletan, kuidas kommentaator rääkis: «Nüüd on põnev vaadata, kuidas Mäkinen liivale kohale jõuab!» Ja see oligi minu jaoks mängu lõpp. Mäletan seda praegugi nagu see olnuks eile,» rääkis Mäkinen täna ajakirjanikele, kuidas ta betoonplokki tabas ja ratta kaotas. Toona süüdistas ta avariis küll liiva asemel rajale poetatud õlilaiku.

Toona läks Mäkinenil siiski õnnelikult ja MM-sari sai ajaloo ilmselt kõige dramaatilisema lõpu, sest Sainzi Toyota mootor ütles üles viimasel kiiruskatsel, napilt enne ralli lõppu. Tiitlel kuulus soomlasele. Nii sai Mäkinen oma tiitlivõidust teada:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles