Eesti jalgpallikoondis kohtub novembris Ukrainaga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti koondist ootavad tänavu ees tugevad mängud maailma tippkoondistega. 

Kui seni olid kalendris aasta viimasteks kohtumisteks valikmängud Saksamaa ja Hollandi vastu, siis võõrsilmänguks Hollandi vastu valmistub Eesti Ukrainas, kellega mängitakse maavõistlus 14. novembril.

Ukraina asub FIFA edetabelis 28. kohal. Meeskond näitas oma taset sügisel UEFA Rahvuste B-liigas, kui oma alagruppi alustati kolme võiduga, tagati sellega pääs A-liigasse ning kindlustati koht play-offides, kui meeskonnal ei õnnestu EM-finaalturniirile pääseda läbi valikturniiri.

Ukraina on seni osutunud Eestile keeruliseks vastaseks, kui oleme neljal korral pidanud nende paremust tunnistama. 1994. aasta novembrikuus vandusime vastasele Kiievis EM-valikmängus alla 0:3, ning pool aastat hiljem oli Ukraina meist Tallinnas parem 1:0. Enam kui 15-aastase pausi järel pidasid koondised kümnendi alguses maavõistluseid, kui Eestis 2011. aastal peetud mäng lõppes külaliste 2:0 võiduga ning 2012. aastal Austrias Kufsteinis peetud kohtumises olid Ukraina võidunumbrid 4:0.

Ukraina – Eesti mängupaik ning algusaeg on veel selgumisel. Alaliidud avaldavad info esimesel võimalusel.

Eesti koondise jaoks algab tänavune aasta EM-valiksarjaga, kui 21. märtsi kohtutakse Belfastis Põhja-Iirimaaga. Viis päeva hiljem mängib koondis võõrsil maavõistluse Gibraltariga. Tänavune esimene kodumäng leiab aset 8. juunil A. Le Coq Arenal, kui kohtume Põhja-Iirimaaga. Piletipaketid tänavustele kodumängudele on müügil Piletilevis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles