Postimees TV. Tänak pääses napilt katkestamisest: käisin suurel kiirusel üle teeääre

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ott Tänak on Monte Carlo laupäevast päeva alustanud kahe katsevõiduga ja kerkinud viiendaks. «Kõik on hästi. Tingimused on veidi järjepidavamad, aga ikkagi on siin sõita tõsiselt keeruline,» võttis eestlane oma hommiku kokku. Siiski pääses ta napilt Elfyn Evansi järel kraavi sõitmisest.

«Auto käitub hästi. Meeskond tegi eile õhtul pisikesi muutuseid ja masin on veidi stabiilsem.  Ma ei tunne end just väga palju kindlamalt, aga natukene ikka,» kommenteeris saarlane pärast reedest päeva Yarise juures tehtud parendusi.

Tänaku sõnul on Monte Carlo rallil iga kiiruskatse riukalik: «Kõik katsed on tõsiselt rasked. Ma pole siin veel ühtegi kerget katset näinud, kui shakedown välja jätta.»

Tänak käis päeva esimesel kiiruskatsel korra seinas, kuid tema Yarise kiirus oli sel hetkel vaevu 30 km tunnis. Palju hirmsam momentoli tal teisel katsel, kui kiires sektsioonis avastas end järsku kiilasjäält. «Käisin suurel kiirusel korraks üle teeääre. Kui teed nii jääs on, siis tuleb ka teepervelt abi loota,» võttis Tänak hetke kokku. Õnneks oli mehe kiirus piisavalt suur, ja Yaris vedas end inertsist teele tagasi. «Selliseid kiireid hetki ei naudi sa kunagi,» nentis samas meie ralliäss.

Napid minutid varem vajus sarnases kohas teelt välja Evans, kes ei leidnud ka murult piisavalt pidamist, et sinna tagasi saada ning tabas puud. Tema kaardilugeja Scott Martin pidi nõlvast suisa neljakäpukil üles ronima, mis tähendab, et see masin on kinni, mis kinni.

Laupäeval on juba katkestanud ka Esapekka Lappi, kelle autol tekkisid taas tehnilised probleemid ning Andreas Mikkelsen, kes eksis üheksanda kiiruskatse viimases kurvis, tabas tee ääres olnud puud, mis rebis tema Hyundailt vasaku tagumise ratta koos vedrustusega küljest. Et Monte Carlos pole katkestanud sõitjatel lubatud pühapäeval rajale naasta, on sellega ka nende ralli lõppenud.

Pärast kümnendat katset on Tänak üldarvestuses viiendal kohal, kaotades liider Sebastien Ogier'le +2.25,2. Neljandal kohal olev Sebastien Loeb on 35 sekundi kaugusel, Tänaku taga on tükk tühja maad, kui Kris Meeke kaotab talle üle kolme minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles