Video: juunioride MMil esikümnesse jõudnud Aigro täitis põhieesmärgi

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: KIMMO BRANDT / EPA

Käimasoleva nädala keskel Lahtis peetud juunioride maailmameistrivõistlustel normaalmäel üheksanda koha teeninud Eesti suusahüppaja Artti Aigro täitis hooaja eel endale seatud eesmärgi.

«Hooaja alguses sai seatud eesmärgiks jõuda esikümnesse ning see sai saavutatud, selle üle olen uhke,» ütles 19-aastane sportlane.

Avavoorus lendas Aigro 92,5 meetri kaugusele, mille eest teenis 115,2 punkti ning 11. koha. Teises voorus lisas ta õhulennule pool meetrit ehk õhulennu pikkuseks mõõdeti 93 meetrit ning kokkuvõttes sai Aigro kirja 231,6 punkti, mis oli väärt üheksandat kohta.

Kuigi Aigro tunnistab, et hüpped oleksid võinud paremad olla, siis rahule jäi ta sellega, et suutis võistluste ajal piisavalt oma sooritusteks keskenduda.

 

Maailmameistritiitli teenis norralane Thomas Aasen Markeng, kes hüppas mõlemas voorus 97 meetri kaugusele ning teenis kogusummas 252,2 punkti. Hõbemedalile jõudis sakslane Luca Roth (250,8 punkti) ja poodiumi viimasele astmele kerkis kasahh Sergei Tkatšenko (248,9 punkti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles