Armutu võitlus: 21-aastane Osaka tegi ajalugu ning tõuseb esimest korda maailma esireketiks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naomi Osaka tõuseb pärast Caroline Wozniackit maailma tennise edetabeli noorimaks esinumbriks ning esimeseks Aasia tennisistiks sel auväärsel kohal.
Naomi Osaka tõuseb pärast Caroline Wozniackit maailma tennise edetabeli noorimaks esinumbriks ning esimeseks Aasia tennisistiks sel auväärsel kohal. Foto: ADNAN ABIDI / REUTERS

21-aastane jaapanlanna Naomi Osaka (WTA 4.) alistas Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste naisüksikmängu finaalis tulemusega 7:6 (2), 5:7, 6:4 kahekordse Wimbledoni võitja, tšehhitari Petra Kvitová (WTA 6.) ning tõuseb uuest nädalast maailma esireketiks.

Osaka võitis endast seitse aastat vanema tšehhitari vastu avaseti kiires lõppmängus numbritega 7:6 (2). Seejuures oli tal avageimis kasutada koguni viis murdepalli, kuid valitsev US Openi võitja ei suutnud neid realiseerida. Seisul 6:5 oli Osakal kaks settpalli, kuid Kvitová suutis viia avaseti kiiresse lõppmängu. Seal polnud aga võitjas küsimust – Osaka läks kõigepealt juhtima 5:1 ning teenis lõpuks numbritega 7:2 võidu nii kiires lõppmängus kui ka avasetis.

Teises setis sai Kvitová kohe kirja servimurde ning asus 2:0 juhtima. Osaka vastas aga samaga ning viigistas seisu. Kohtumise saatus tundus olevat Osaka 5:3 eduseisul otsustatud, kuid Kvitová tuli taas raskest seisust välja, võites neli geimi järjest ning saades seega teises setis 7:5 võidu.

Otsustav sett kulges taas tasavägises rütmis. Osaka sai seisul 2:1 kirja servimurde, kuid Kvitová ei jätnud vastamata ning jõudis seisuni 2:3. Siis aga murdis Osaka veelkord vastase pallingugeimi ning ehkki Kvitová teenis veel ühe geimivõidu, võitis Osaka otsustava seti tulemusega 6:4 ning kogu matši skooriga 7:6 (2), 5:7, 6:4.

Osaka on nüüd ühtlasi esimene tennisist, kes suutnud võita kaks slämmiturniiri järjest pärast Serena Williamsit 2015. aastal.

Petra Kvitová pidi suurest finaalist väljuma seekord kaotajana.
Petra Kvitová pidi suurest finaalist väljuma seekord kaotajana. Foto: JEWEL SAMAD / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles