Eesti noored teenisid Põhjamaade meistrivõistlustelt meeskondlike medaleid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää suusahüppemägi.
Otepää suusahüppemägi. Foto: Tairo Lutter

Põhjamaade noorte meistrivõistlustel Otepääl olid Eesti noored täna võistlustules kahevõistluses ning suusahüpetes. 

Neidude kahevõistluses oli stardis kaks meeskonda Eesti (Carena Roomets ja Stella Kivi) ning Läti (Liga Berzina ja Elizabete Stankevica). Lätlannad võtsid hüppevoorus oma, kahe peale kokku teeniti 68,5 punkti ning enne murdmaad liidrikohal.

Eesti neiud võtsid hüppemäel meeskondlikud 35 punkti ja olid liidritest maas 1.20. Murdmaal näitasid eestlannad, mis puust nad tegelikult tehtud on. Kõige pealt sõideti tagasi liidritega stardis olev vahe ning siis põrutati veel pea kahe minutiga neist ette. Meie neiud lõpetasid sõidu ajaga 17.11,6, Läti naiskond jõudis finišisse 1.51,9 hiljem.

Noormeeste kahevõistluses pakkus neljale välistiimile konkurentsi üks Eesti meeskond koosseisus Kevin Klopets ja Hanno Henri Reidolf, kes kokku said 96 punkti ning asusid liidreid jälitama murdmaasõidus viis minutit hiljem.

Liidrid otseloomulikult Norrast ja Soomest - esimesel kohal enne murdmaad Norra I meeskond (Marius Nordsveen ja Sebastian Østvold). Teisel kohal Norra II (Per Einar Skjæret Strømhaug ja Marius Solvik), kes startisid 17 sekundit liidritest hiljem.

Kolmandal kohal enne murdmaad Soome I meeskond (Rasmus Ähtävä ja Herman Happonen), kes olid stardis liidritest 1.56 hiljem. Murdmaasõidus Norrale vastast ei olnud, esimene koht läks Norra II meeskonnale ajaga 19.46,2 sek, teine koht Norra I meeskonnale (+8,0) ning kolmandal kohal Soome I meeskond. Eesti meeskond finišeerus 5. kohal, olles võitjatest taga 10.07,1.

Neidude meeskondlikes suusahüpetes jagasid kohti omavahel Eesti (Annemarii Bendi ja Triinu Hausenberg), Norra (Eva Elise Johansen Amble ja Karoline Bjerke Skatvedt) ja Soome (Vilma Meis ja Alva Thors). Sellel korral jäi peale Norra meeskond, kes teenis kokku punkte 363,5. Teisel kohal platseerus Eesti naiskond punktidega 343,5 ja kolmas koht läks Soome, 316,5 punktiga.

Noormeeste meeskondlikes suusahüpetes oli veidi tihedam konkurents. Võidusoonel olid jällegi norrakad ja soomlased: esimene koht Norra I (Ole Kristian Baarset ja Kristoffer Eriksen Sundal) meeskonnale 380,5 punktiga, teine koht Soome I (Tomas Kuisma ja Arttu Pohjola), 358 puntki ning kolmandal kohal platseerus Norra II (Adrian Thon Gundersrud ja Esben Alexander Johansen Amble) 326,5 punktiga.

Eesti meeskond (Andero Kapp ja Kaimar Vagul) platseerus 6. kohal 214 punktiga. Lisaks oli võistlustules Eesti-Norra segameeskond (Karel Rammo ja Simen Aasen Markeng), kes saavutasid 5. koha 246 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles