Super! Beljajeva võitis Doha GP-etapil individuaalturniiri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Beljajeva.
Julia Beljajeva. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Julia Beljajeva võitis Katari pealinnas Dohas toimunud GP-etapil naiste epeevehklemise individaalturniiri. Eesti koondise peatreeneri Kaido Kaaberma sõnul tõi talle edu eelkõige vaimukindlus.

«Hommikupoolik tuli Julial veel natuke raskemalt, aga mida matš edasi, seda rohkem ta hoogu läks. Ka kaotusseisudes säilitas rahu ja tegi oma asja lihtsalt edasi. Ta vehkles täna väga hästi ja närv pidas kenasti vastu,» sõnas Kaaberma Dohast Postimehele.

Kui kõrvaltvaatajale võis tunduda, et parima võidu sai Beljajeva 1/8-finaalis maailma esinumbri Mara Navvaria üle, siis selle kohta lausus Kaaberma: «Navvaria stiil on talle väga sobiv. Seis oli veel 12:12, aga tegelikult Julia kontrollis seda matši.»

Naiste finaal:

Beljajeva tegi finaalis ukrainlanna Ksenija Panteljejeva minispurdi teisel kolmandikul, kui pööras 6:6 viigiseisu 11:6 eduseisuks, mida eestlanna enam maha ei vehelnud. Beljajeva võitis matši 15:11. 

Eksmaailmameister Beljajeva jõudis enne tänast viimati epeevehklemise individuaalturniiril poodiumile mullu, saavutades Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali. Tunamullu käis Beljajeva pjedestaalil ka kodusel Tallinna Mõõgal. 

Naiste poolfinaalid:

Beljajeva haaras Lõuna-Korea vehkleja Hyojung Jungi üle juhtohjad esimesel kolmeminutilisel perioodil, mille ta võitis suisa 11:4. Edasine oli vormistamise küsimus ja sellega tuli Beljajeva suurepäraselt toime. Beljajeva võitis matši 15:6.

Naiste veerandfinaalid:

Beljajeva vehkles pääsu eest nelja parema hulka šveitslanna Pauline Brunneriga. Tasavägiselt kulgenud matši kallutas Beljajeva enda kasuks teise kolmeminutilise perioodi lõpus, kui tegi 9:9 viigiseisul kolm torget järjest ja asus 12:9 juhtima. Matši lõpuks olid Beljajeva edunumbrid 15:10.

Naiste 1/8 finaalid: 

Beljajeva alistas põnevas ning võrdses kohtumises maailma esinumbri Mara Navvaria 15:12 ning jõudis edasi veerandfinaali. Seisult 8:8 pääses Navaria kahe punktiga kohtumist juhtima, kuid Beljajeva suutis seejärel end kokku võtta ning lõpuks maailma esinumbri alistada. 

Naiste 1/16-finaalid:

Beljajeva alistab tulemusega 15:9 itaallanna Nicol Foietta (49.). Kuni seisuni 8:6 on vastasseis üsna tasavägine, kuid seejärel teeb 26-aastane eestlanna kolm torget järjest ning pääseb 11:6 juhtima. Seisul 14:8 tuleb Foietta veel lähemale, kuid Beljajeva teeb kindlalt otsustava torke ning jõuab 16 parema hulka.

Meeste 1/16-finaalid:

Maailma edetabeli kümnes number Novosjolov jääb torgetega 12:15 alla endast kolm aastat nooremale tšehhile Martin Capekile, kes asub maailma edetabelis 55. kohal. Kokkuvõttes teenis mullune EMi hõbemedalist Novosjolov käimasoleval turniiril 19. koha.

Meeste 1/32-finaalid:

Avaringis alistas Eesti esimõõk Novosjolov tulemusega 15:6 sakslase Stephan Reini. Pääsu eest kaheksandikfinaali läheb 38-aastane Novosjolov algusega kell 10.50 punasel rajal vastamisi Tšehhi esindajaga Martin Capek.

Naiste 1/32-finaalid:

Kahekordne maailmameister Julia Beljajeva võitis pääsu nimel 32 parema hulka tulemusega 15:13 Itaalia vehkleja Alexandra Ndolo (48.).

Otse põhiturniirile pääsenud valitsev Euroopa meister Katrina Lehis kaotas juba avaringis, kui jäi tulemusega 11:12 alla Hiina esindajale Sihan Yule. Konkurentsist langes ka Nelli Differt, kes kaotas torgetega 12:15 Korea vehklejale Young Mi Kangile.

Naiste eelringid:

Naiste epee GP-etapil Dohas pääsesid põhiturniirile kolm Eesti epeenaist: Katrina Lehis, Julia Beljajeva ja Nelli Differt. Seejuures ei pidanud valitsev Euroopa meister Lehis eelringides vehklema tänu kõrgele kohale maailma edetabelis (9.) ning alustab võistlust otse põhiturniirilt.

Julia Beljajeva sai algrupis kõik võidud, millega tagas endale pääsu otse 64 parema hulka.

Nelli Differt sai eelringis 2 võitu ja 4 kaotust. Pääsul 128 sekka alistas Differt tulemusega 15:9 Poola esindaja Danuta Dmowska-Andrzejuki ja seejärel pääsu eest 64 sekka ungarlanna Dorina Budai tulemusega 15:10.

Kristina Kuusk sai alagrupis 5 võitu ja 1 kaotuse. Kohtumises 64 parema sekka pidi Kuusk tunnistama torgetega 15:13 venelanna Maria Obraztsova paremust. Kokkuvõttes teenis ta 70. koha.

Veronika Zuikova teenis alagrupis 4 võitu ja 1 kaotuse. Teel 64 hulka pidi Zuikova tunnistama tulemusega 11:15 prantslanna Josephine Jaques Andre Coquini paremust. Kokkuvõttes sai ta 76. koha.

Irina Embrich teenis peale eelringe 37. asetuse (4 võitu ja 2 kaotust). Embrich sai esimeseks vastaseks Poola esindaja Paula Schmidli, kellele jäi Embrich tulemusega 12:15 alla. Kokkuvõttes teenis eestlanna 77. koha.

Sarnaselt Embrichile sai alagrupis 4 võitu ja 2 kaotust ka Erika Kirpu. Pääsul 64 parema hulka tuli Kirpul tunnistada torgetega 9:15 prantslanna Camille Nabethi paremust. Kokkuvõttes Kirpule 79. koht.

Tänasl põhiturniiril kohtub Lehis Hiina esindajaga Sihan Yuga kell 9 punasel rajal, Beljajeva 5. rajal Itaalia vehklejaga Alexandra Ndologa kell 09.20 ning Differt Korea esindajaga Young Mi Kangiga kell 9 sinisel rajal.

Meeste eelringid:

Nikolai Novosjolov ei pidanud vehklema eelringides tänu kõrgele kohale maailma edetabelis (10.) ja ning alustas seega võistlust otse põhiturniirilt ehk 64 parema seast.

Peeter Turnau sai peale eelringe 91. asetuse (3 võitu ja 3 kaotust). Turnau sai esimeseks vastaseks klubikaaslase Sten Priinitsa. Kohtumisest väljus võitjana torgetega 15:8 Turnau. Pääsul 64 sekka pidi Turnau tunnistama tulemusega 8:15 sakslase Lucas Balmanni paremust. Kokkuvõttes sai ta 87. koha.

Sten Priinits teenis algrupis 4 võitu ja 2 kaotust ning lõpetas turniiri 113. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles