Kristjan Ilves tuli MK-etapil taas punktidele, võitis sarja liider Riiber

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Ilves.
Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Norras Trondheimis peetaval kahevõistluse MK-etapil ebaõnnestus Kristjan Ilvese õhulend hüppevoorus, kuid vaatamata sellele suutis ta suusarajal näidata arvestatavat kiirust, mis tõi eestlasele lõpuks 28. koha. Võistluse võitis MK-sarja liider Jarl Magnus Riiber.

Eile 25. koha teeninud Ilves tegi täna hommikul proovivoorus korraliku tulemuse, kui kandus 125 meetri kaugusele ehk oli oma tugevamal alal 92,7 punktiga 40 meeskonna konkurentsis kaheksandal kohal.

Paraku ei õnnestunud 22-aastasel elvalasel võistlusvoorus sarnaselt eilsega rahuldavat õhulendu teha ning nii tuli hakata murdmaarajal taas punktikoha eest kõva võitlust pidama. Ilvese õhulend oli 109 meetrit, mille järel on ta 63,7 punktiga 30. kohal. 10 km pikkusele murdmaarajale pääses eestlane liidrist 3 minutit ja 22 sekundit hiljem.

Esimesena sai murdmaarajale hüppevoorus 134-meetri kaugusele lennanud poolakas Szczepan Kupczak (114,3 punkti). Tema järel startis 34 sekundit hiljem austerlane Franz-Josef Rehrl (138,5 m; 105,9 punkti) ning kolmandana sai 47 sekundit hiljem lähte jaapanlane Yoshito Watabe (126 m; 102,5 punkti). Eile Trondheimis võidutsenud MK-sarja üldliider, norralane Jarl-Magnus Riiber tegi 129,5-meetrise õhulennu ja oli hüppevooru järel alles 88,9 punktiga 11. kohal (+1.42).

Suusasõidus polnud aga Riiberile vastast - norralane suutis kogu kaotuse tagasi sõita ning lõpusirgel alistada sakslase Vinzenz Grieger, kes kaotas Riiberile 1,2 sekundit. Kolmandaks tuli MK-sarja liidrile finišis 2,5 sekundit kaotanud Jörgen Graabak.

Kristjan Ilves, kes oli hüppevooru järel 30. kohal, suutis suusarajal näidata väga head kiirust ning nii lõpetas eestlane sõidu 28. kohal, teenides ka MK-sarjas punktilisa, finišis oli Ilvese kaotus võitjale 3.17,5.

Kõik tulemused on nähtavad SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles