Gigantide duell: Djokovic kerkis Austraalia lahtiste kuningaks (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: LUCY NICHOLSON / REUTERS

Maailma esireket Novak Djokovic tegi ajalugu, kui võitis Austraalia lahtiste tennisemeistrivõistluste meesüksikmängu finaalis tulemusega 6:3, 6:2, 6:2 hispaanlase Rafael Nadali (ATP 2.) ning tõusis esimeseks tennisistiks, kes on seitsmel korral Austraalias triumfeerinud.

31-aastane Djokovic sai avasetis kohe kirja servimurde ning asus 3:0 juhtima. Läbi häda suutis hispaanlane hoida oma järgimisi palingugeime ning jõuda seisuni 2:4. Järgnesid kaks ühepoolset geimi, kus kumbki vanameister ei loovutanud oma servigeimis vastasele ühtegi punkti ning tablool olid serblase 5:3 edunumbrid. Kui eelmistes Djokovici pallingugeimides jäi Nadal täiesti kuivale, siis avaseti üheksandas geimis teenis ta serblase pallingugeimis ühe ainsaks (!) jäänud punkti. Seega kuulus avasett numbritega 6:3 Djokovicile.

Teine sett algas tasavägisemalt, kuid viigiseisul 2:2 teenis Djokovic servimurde ning asus 3:2 juhtima. Kuuendas geimis oli seevastu oma pallingugeimil tänases matšis esimest korda hädas maailma esireket, kes suutis siiski teise geimpalli realiseerida ning võita ühtlasi kolm järgmist geimi ja kogu seti numbritega 6:2.

Kolmandas setis murdis Djokovic taas kohe alguses ning läks 2:1 juhtima. Ehkki Nadal oli oma järgmises pallingugeimis kindel ning jõudis veel seisuni 2:3, siis Djokovic võitis taas kolm geimi järjest ning võis tõsta matšpalli järel käed taeva poole.

Kogu kohtumise ehk kahe tunni ja kuue minuti jooksul servis Djokovic kaheksa ässa Nadali kolme vastu. Topeltvigu ei teinud kolmanda järjestikuse slämmivõidu teeninud serblane mitte ühtegi hispaanlase kahe vastu. Äralööke tehti vastavalt 34 ja 21, lihtvigu 9 ja 28 ning kõikidest punktidest (142) võitis Djokovic 89 ja Nadal 53.

Kokku on tenniselegendid nüüd omavahel kohtunud 53 korda ning seis on 28:25 Djokovici kasuks. Serblane on varem Austraalias meistriks kroonitud ka aastatel 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 ning 2016. Kuuel korral on kängurumaal finaali võidukalt lõpetanud austraallane Roy Emerson ja šveitslane Roger Federer.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles