Graafika: Tänak jäi vaatamata selgele ülekaalule WRC-sarja rekordist kaugele

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Red Bull Content Pool

Ott Tänak ja Marin Järveoja olid Monte Carlo rallil nädalavahetusel kõrgemast klassist. Toyota liidrid võitsid laupäeval kõik neli kavas olnud kiiruskatset ja lisasid sinna otsa ka kaks pühapäevast esimest, enne kui ralli esikohta jahtinud Thierry Neuville selle seeria lõpetas.

Kuus järjestikkust katsevõitu on igati uhke sooritus, kuid MM-sarja ajaloost leiab palju ühekülgseimaidki rallisid. Aasta oli 2005, kui Sebastien Loeb võitis Korsikal kõik (!) 12 kiiruskatset. Aga see polnud veel kõik, sest Loeb jätkas samas hoos ka järgmisel etapil, oma lemmikrallil Kataloonias, kus võitis esimesed kaks katset, enne kui kolmandal Dani Sola järel teise koha sai. Sellega lõpetas tema järjestikuste katsevõitude seeria 14 peal.

Tänak võitis kokku 15 Monte Carlos läbitud katsest seitse. Toyota nimele jäi kiiremaid katseaegu üheksa, neist üks Ogier'ga kahesse.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles