PM Monte Carlos. Mäkinen: ideaalne algus uuele rallihooajale

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota tiimibossi Tommi Mäkineni arvates oli Monte Carlo ralli lõpplahendus, kus viimase katse eel lahutas kahte esimest meest 0,4 sekundit, oivaline reklaam alanud ralliaastale.

«Lihtsalt suurepärane, kui ralli saab otsa sellise põneva lahinguga,» kommenteeris Mäkinen Sebastien Ogier’ ja Thierry Neuville’i duelli, kus lõpuks kuulus edu 2,2 sekundiga tiitlikaitsjale. Kolmas oli Ott Tänak, kes kaotas reedel kaks minutit sunnitud rehvivahetusele. «Tulemuse poolest, mis võiks olla parem, kui kolm erinevat meeskonda poodiumil. Uuele hooajale lihtsalt ideaalne algus.»

Toyota rehvimurede kohta – lisaks Tänakule kannatas selle käes ka Kris Meeke – ütles Mäkinen, et ilmselt oli süüdi kuivem ilm. Nimelt on varasematel aastatel ääristanud mägiteid suuremad lumevallid, mistõttu pole sõitjad eriti kurve lõigata saanud. Tänavu haugati neid aga mõnuga ja teravad teeääred olid mürgiks just Toyota velgedele, mis kummaliselt kergelt purunesid.

Võistlust kokku võttes tõi Mäkinen eraldi kiitusobjektina välja just punktikatselt maksimumi võtnud Meeke’i, kes viie lisasilmaga kerkis MM-arvestuses neljandaks. «Kris oli perfektne. Ta tahtis punktikatselt viit silma ning ta sai sellega hakkama – ja korraliku vahega. Ta on sel hooajal kindlasti kiire. Ta on nii kiiresti end autos rahuldavalt tundma hakanud ja nüüd saame veel veidi testida. Jälgime tema arengut suure huviga,» oli Mäkinen meeskonna värskeima liikmega rahul.

Järgmise rallina on MM-sarjas kavas juba kahe ja poole nädala pärast algav Rootsi talveetapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles