Käsipallileegion: Roosna ja Pinnoneni klubide võiduseeria pikenes

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Roosna
Karl Roosna Foto: HSG Krefeld

Meeste maailmameistrivõistluste lõppedes hakkab üha enam liigasid naasma normaalse mängurütmi juurde. Eelmisel nädalal jätkasid välismaal võidukalt kolme eestlase klubid, kes vastavates liigades liidrikohal. Neist Karl Roosna ja HSG Krefeld said Saksamaal juba 17. järjestikuse võidu!

Kolmanda liiga läänetsoonis Saksamaal esinev Krefeld naasis pärast 40-päevast mängupausi platsile ja alistas kodusaalis HSG Bergische Pantheri 25:19 (11:8). Roosna arvele jäi kaks tabamust ning pärast avavooru kaotust saadud 17. võit annab meeskonnale 34 punktiga liidrikoha. Lähim jälitaja SGSH Dragons jääb kuue silmaga maha.

Liidritena jätkavad ka Molkova ja Pinnoneni tiimid

Saksamaa neljandas liigas alustasid uut mänguaastat kaks väravat visanud Kristo Voika ja TSG Söflingen, tehes 31:31 (13:13) viigi TV Plochingeniga. Eesti koondise mängujuhi koduklubi hoiab Baden-Württembergi Oberligas 18 punktiga kaheksandat kohta. Tihedas tabelis ollakse teisest astmest vaid nelja silma kaugusel.

Veel ühe eestlasest liidri leiame Itaalia esiliiga B-grupist, kus Sassari Raimond Handball jätkab Roosna ja Krefeldi eeskujul. 15. voorus võeti 13. järjestikune võit tulemusega 25:14 (13:9) Romagna Handballi üle. Mikk Pinnonen viskas neli väravat ning Sassaril on liidrina 27 punkti.

Islandil tegutseb kahel rindel Alina Molkova, kes Reykjaviki Valuri esindusnaiskonna eest jäi nullile, kui kõrgliigaliider alistas 19:16 (9:8) UMF Stjarnani. Küll tabas Molkova kuus korda ning aidates Valuri teise koosseisu esiliigas kohalikus derbis 33:26 (17:14) võidule Frami duubelnaiskonna üle.

Kolm eestlast Soome meistriliiga snaiprite esikümnes

Soome kõrgliigas kuuendat kohta hoidev Siuntio IF alistas koha võrra tagapool oleva Åbo IFK 37:26 (20:11). Ott Varik viskas seitse väravat, Sten Maasalu tabas korra. Helsingi IFK jõud tiitlikaitsja Riihimäe Cocksist üle ei käinud ning Ardo Puna nelja ja Sten Toomla ühe tabamusega lõppenud kohtumises jäädi 21:38 (10:19) alla.

HIFK 17 punktiga neljas, Siuntio IF-il on punkt vähem. Esikolmikul – Cocks, Karjaa BK-46 ja Helsingi Dicken – on 26 silma. Küll on kolm eestlast jätkuvalt snaiprite tabeli esikümnes, kus Puna 120 tabamusega esimene ning Varik neljas ja Maasalu üheksas, vastavalt 86 ja 73 väravaga.

Kaotusega algas uus aasta Eesti mullusele parimale käsipallurile Martin Johannsonile, sest Bukaresti Steaua jäi SEHA-liigas kodusaalis 19:31 (8:15) alla Horvaatia klubile Našice RK Nexe. Johannson panustas kahe tabamusega. Jesper Bruno Bramanis oli täpne kolmel korral, kui HV KRAS/Volendam II kaotas Hollandi meistriliigas 27:31 Waalwijki RED-TAG/Tachosele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles