Toyota Gazoo president: Ott ja Martin näitasid imelist võitlusvaimu

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota Gazoo president Shigeki Tomoyamal jagus Ott Tänakule vaid kiidusõnu.
Toyota Gazoo president Shigeki Tomoyamal jagus Ott Tänakule vaid kiidusõnu. Foto: Sander Ilvest

Jaapanis on autoralli järjest populaarsemaks saanud ning seda kinnitab Toyota Gazoo Racingi ettevõtte president Shigeki Tomoyama, kes käis Monte Carlo ralli lõppedes ka oma alluvatel kätt surumas. Pikemalt vestles Tomoyama oma kaaskonnaga Ott Tänakuga, kes sai koos Martin Järveojaga ränkraskel katsumusel kolmanda koha.

«Ott ja Martin näitasid nädalavahetusel imelist võitlusvaimu!» kiitis Tomoyama. Ta rõhutas, et mullu võideti kõigest kaheaastase kogemusega võistkondlik MM-tiitel mitmest katkestamisest hoolimata. Nüüd võeti tema sõnul kasutusele jaapanlaste meetod «Kaizen», tehti vaimne restart ning võeti kurss uuele, edukamale hooajale. «Selle hooaja hästi alustamiseks töötasime kiiruse ja hea soorituse nimel väga. Pärast seda nädalavahetust tundus mulle, et meie meeskond on MM-tiitlite poole teel.»

Tomoyamal jagus kiidusõnu ka eestlaste tiimikaaslastele. Iseäranis oli jaapanlane üllatunud meeskonna värskeima täienduse Kris Meeke’i ja Seb Marshalli kiiruse üle. «Punktikatse võit, aga eelkõige nende näiline sõidu nautimine olid väga kiiduväärt,» sõnas ta.

Ometi oli ka​ Tomoyamalt andekspalujaid – poodiumikohta jahtinud soomlaste Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila hoog rauges pühapäeval täielikult ning nad leppisid Sebastien Loebi ja Daniel Elena järel viienda kohaga. Latvala vestles Tomoyamaga suisa pikemalt ning palus siiralt vabandust. «Palun vabandust, see oli minu viga,» ütles Latvala. «Ma saan öelda, et see oli minu viga. Eksisin palju, tegin valekalkulatsiooni, rapsisin. Vähemalt oli tore natuke Loebist kiireminigi sõita. Vähemalt mõnel katsel näitasin head kiirust.»

Rootsis läheb paremini, lohutati teda. «Loodame. Soovin seda väga.» Tomoyama on aga selles kindlam. «Võime tänavu oodata väga häid tulemusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles