Bottas avaldas M-Sportile muljet

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas Lapimaa rallil.
Valtteri Bottas Lapimaa rallil. Foto: Twitter/Valtteri Bottas

Vormelisõitja Valtteri Bottase debüüt autorallil lõppes ühe kiiruskatsevõidu ja viienda kohaga Lapimaa rallil. Mehe kasutada oli Ford Fiesta WRC masin, mille välja arendanud M-Sporti sõnul sai soomlane esimese katsetuse kohta oivaliselt hakkama.

«Nagu F1-sõitja puhul oodata võis, kiiruse pärast polnud tal vaja muretseda, aga tema tehnika puude vahel sõites oli tõesti hea. Tundus, et ta nautis,» sõnas tiimiboss Rich Millener Motorsport.com-ile. «Üks vahe, mida insenerid tema sõidustiilis märkasid, oli et ta ei vajutanud kohe gaasipedaali põhja. Kohe, kui WRC-sõitjad pidamise leiavad, sõidavad nad täiskaasiga. Aga F1-s otsid sa pidevalt pidamist ja seepärast ei vajuta alati pedaali põhja.»

«Ta sai hästi hakkama. Oma elu esimesel rallil istuda WRC-autosse, millega sa pole kunagi varem sõitnud, tiimiga, kellega pole koostööd teinud, ja kaardilugejaga, keda sa ei tea ja kes loeb sulle esimest korda legendi, siis viies pole 30 miinuskraadi juures sugugi halb tulemus,» lisas Millener.

«Näeksin teda meeleldi tagasi masinas. See on spordialale kasuks ja seda alade kattuvust on huvitav näha. Kui meil oleks võimalus, kutsuksime ta Suurbritanniasse testile, aga tema kalender on väga-väga tihe,» tõdes ta.

Autoralli MM-sarjas M-Spordi ridades sõitva soomlase Teemu Sunineni sõnul sai Bottas samuti hästi hakkama. «Ta ei olnud kiireim, aga ei saanudki eeldada, et ta on kiireim. Enne rallit lootsin, et ta suudab katsevõidu võtta ja seda ta ka tegi, nii et ta võib olla väga rahul. Ja on hea, et ta ei teinud vigu või jäänud lumme kinni,» iseloomustas ta rahvuskaaslase sooritust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles