Vaata sarja: droonivõistlus, kus kiirused küünivad kuni 200 km/h

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmandaks etapiks pöördub Elisa Drone Racing League tagasi oma hälli, Saue HOBIzones peetavale etapile on kohale tulnud 16 võistlejat üle Eesti ja Lätist. Postimees.ee vahendusel on võimalik igal kolmapäeval näha kümnest osast koosnevat droonivõistluste sarja kokkuvõtvaid saateid.

Droonide võidusõit on maailmas kiireimini kasvav tehnikaspordiala, millega Eestis on tegeletud viis aastat, 2018 hooaeg on esimene, millest valmisid ka kokkuvõtvad saated, kus tuuakse vaatajani see, kuidas üle 50 regiooni parima piloodi võistlevad Elisa poolt välja pandud 1000€ suurusele peaauhinnale.

Pilootide eesmärgiks on läbida kahe minuti jooksul rajal võimalikult palju ringe ning olla oma finaalis kahe parima piloodi hulgas, et tõusta edasi kõrgema tasemega finaali, kuni A finaalis selgitatakse välja kolm parimat. Drooni juhib piloot puldiga ohutust kaugusest, aga piloot ise istuks justkui drooni pardal, sest ainus mida ta näeb, on drooni pardal oleva kaamera pilt oma videoprillides. Võistlusdroon on nelja propelleriga mehitamata õhusõiduk mis on võimelised arendma kiirusi kuni 200 km/h ning on nullist sajani kiirendama 0.4 sekundiga. Piloodi jaoks tähendab see, et rajal tuleb navigeerida igas sekundis läbi või ümber vähemalt kahe takistuse, seega nõuab juhtimine täit kontsentreerumist ja kokkupõrked on selle spordi sama loomulik kooslus nagu Anne ja Veski.

Sarja kolmandal etapil, mis peeti Sauel osalesid võistlejad Eestist ja Lätist. Vaata finaale kokkuvõtvast saatest, kuidas pilootidel läks. Postimees.ee toob sinuni iga etapi finaalide kokkuvõtted. Spordiala kohta on võimalik rohkem infot saada sarja kodulehelt, uurida ühiste trennipäevade kohta SIIT või hakata Facebookis jälgima FPV Racing Estonia grupi lehekülge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles