WRC-sarjas lepinguta jäänud piloot saab M-Spordi masinaga võimaluse

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Craig Breen Citroëni meeskonna ridades mulluse hooaja viimasel etapil Austraalia rallil.
Craig Breen Citroëni meeskonna ridades mulluse hooaja viimasel etapil Austraalia rallil. Foto: WILLIAM WEST / AFP

Autoralli MM-sarjas tänavu lepinguta jäänud iirlane Craig Breen peab WRC-sarjast parasjagu pausi ning tema esimene start toimub käimasoleval aastal Iiri asfaldiralli esimesel osavõistlusel.

28-aastane Breen osaleb 9.–10. veebruaril peetaval Galway International Rallyl M-Spordi meeskonna ette valmistatud Ford Fiesta R5 masinaga.

Möödunud hooajal sõitis Breen MM-sarjas kaasa kogu hooaja Citroëni meeskonnas, kuid sel aastal kuuluvad Citroëni ridadesse mullune Ott Tänaku meeskonnakaaslane Toyotast Esapekka Lappi ning kaks eelmist hooaega M-Spordi esiõitjana tegutsenud kuuekordne maailmameister Sebastien Ogier, mistõttu jäi Breen tööta.

Tänavu jaanuari alguses proovis Breen hoopis kõrvalistuja ehk kaardilugeja ametit, kui aitas oma isal Rayl kohalikul Willie Loughmani nimelisel kruusarallil toime tulla. Iiri asfaldirallil osales Breen viimati 2016. aastal, kui üks osavõistlusi Circuit of Ireland Rally kuulus veel Euroopa meistrivõistluste sarja.

«Lapsepõlvest saadik olen ma armastanud kõike, mis seostub Iiri autoralli kultuuriga rohkem kui midagi muud. Nüüd tekkis mul järsku võimalus võtta sellest ise osa ning see on midagi, mis toob mulle praegustel rasketel aegadel naeratuse näole,» rääkis Breen.

Craig Breen.
Craig Breen. Foto: David Davies / PA Wire/PA Images

WRC-sarjas on Breen senise karjääri jooksul osalenud 59 etapil ning jõudnud selle aja jooksul teenida kaks poodiumikohta ning 12 kiiruskatsevõitu. Eelmisel aastal teenis ta Citroëni meeskonna ridades 11. koha. Parim tulemus pärines hooaja teiselt etapilt Rootsi rallilt, kus ta lõpetas teise kohaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles