Video: Balta alustas hooaega korraliku hüppega, kuid katkestas

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti kaugushüppaja Ksenija Balta tegi hooaja avavõistluse kõrgetasemelisel Berliini sisemiitingul, kus teenis 12 100 silmapaari ees üheksa võistleja konkurentsis tulemusega 6.56 neljanda koha.

Suurepärase võistluse tegi kodupubliku lemmik, valitsev Euroopa meister Malaika Mihambo, kes kandus neljandas voorus 6.99 meetri kaugusele ning püstitas ühtlasi nii isikliku rekordi, maailma hooaja tippmargi kui ka võistluse rekordi. Seejuures sai ta kolmandas voorus kirja veel 6.94 ja sakslanna viimase katse pikkuseks mõõdeti 6.98.

Malaika Mihambo.
Malaika Mihambo. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Balta suutis enne katkestamist teha kaasa neli vooru. Kui esimesel katsel ei saanud 32-aastane eestlanna tulemust kirja, siis teises voorus hüppas ta 6.56, kolmandas 6.17 ja neljandas 3.71. Loodetavasti ei saanud Balta vigastada, sest ta on avaldanud soovi võistelda juba teisipäeval Tartus 7. Martin Kutmani mälestusvõistlustel.

Video Balta sooritusest:

Teise vooru järel kolmandat kohta hoidnud Baltat edestasid lõpuks ka kahe sentimeetriga isikliku rekordi hüpanud ukrainlanna Marina Bekh-Romantšuk (6.73) ning ainsana võistlejatest karjääri jooksul seitsme meetri piiri (7.24) ületanud Rio olümpia pronksmedalist, serblanna Ivana Španović.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles