Karl-Martin Rammot vaevas kogu Miami regati aja haigus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl-Martin Rammo, Miami 2019
Karl-Martin Rammo, Miami 2019 Foto: World Sailing

USA-s Miamis purjetamise MK-sarja hooaja teisel etapil Laser klassis 22. koha saanud Karl-Martin Rammo andis teada, et võitles kogu võistluste aja haigusega. 

«Pean tunnistama, et nii keerulist regatti ma ei mäletagi ja seda mitmel põhjusel. Esiteks oli tegu ühe kõige heitlikumate oludega võistlusega, mida mäletan, kus mitte üheski sõidus stabiilsema poolset tuult me ei näinud. Kui tavapäraselt annab kõikide sõitude keskmine tulemus enamvähem sama lõppresultaadi (siis keskmine koht 10 annab nii 9-10 lõppkoha), siis sel regatil oleks keskmise tulemusega 10 saanud pronks medali,» kirjutas Rammo oma Facebooki lehel.

«Normaaljuhul oleks sellised keerulised olud minule hästi sobinud, sest tavaliselt on just stabiilsus ja igasugust olukorrast auga välja tulemine minu trumpideks. Seda õõnestasid sel korral aga mitu tõsiasja,» lausus Rammo. 

«Esmalt oli see esimene kord, kus ma MK etapi eel, mitte järel, nii pika laagri teen ja see, et võistluse ajaks osa auru läinud on, võis ka eeldada. Teiseks kimbutas mind lõpuni välja haigus. Sain küll treeningute jooksul juba näiliselt terveks, kuid ka terve regati vältel tuli kõigist aukudest röga ja esimesel ning kolmandal võistluspäeval olin hädas lukus kõrvadega. Kui üldiselt arvan, et suudan igasugu enesetundega vajadusel hästi purjetada, siis ilma kuulmiseta oli midagi uut ja näiliselt ületamatut,» seletas Rammo keerulist olukorda.

«Kõigest sellest hoolimata suutsin valestartide, kehvade startide ja kehvade sõitude kiuste ka palju häid hetki luua ja maailma parima saja mehe konkurentsis end sõita 22. kohale. Pean tunnistama, et 22. koht pole ilmselt midagi, mis pikalt positiivse kannustajana meelde jääks, kuid kohtadest olulisemaks pean elus seda tunnet, mida üks või teine tegevus meis loob ja teadmine, et kogu üleval seisva jutu tulem on nii kõrge koht maailma parimas laevastikus annab mulle jõudu, et proovida uusi asju ja kindlust, et ma olen kõikvõimalike segajate kiuste väga hea,» lausus Rammo lõpetuseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles