Donaldas Kairys kritiseeris tagamängijaid: niimoodi me mänge ei võida

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donaldas Kairys.
Donaldas Kairys. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kalev/Cramo sai VTB Ühisliigas hooaja üheksanda kaotuse, jäädes kodusaalis 75:85 alla Riia VEFile. Kalevi peatreener Donaldas Kairys polnud arusaadavatel põhjustel pärast mängu heas tujus.

«Väga pettumust valmistav. Neljandal veerandajal ootasin mängijatelt palju paremat võitlust,» lausus Kairys mängujärgsel pressikonverentsil ja lisas: «Kui tahame mängu võita, siis me ei saa neile lauavõitlust kaotada. Peale selle me ei visanud hästi, aga me ei mänginud rünnakul ka eriti targalt. See oli mäng, mille oleksime pidanud võitma, kui tahame play-off’i jõuda. Me ei teinud asju, mida oleksime pidanud.»

Kalev kaotas sellel hooajal VEFile juba neljandat korda. Kairyse sõnul pole nad lõunanaabrite murdmiseks rohtu leidnud. «Midagi, mida me pole ilmselgelt välja nuputanud, segab meid,» märkis Kalevi juhendaja. «Ma annan VEFiga mängides oma mängijatele kaks ülesannet: tuleb peatada nende kolmesed ja olla edukam lauavõitluses. VEFi edu sõltub kolmestest. Neil on parem rünnak, paremad viskajad ja neid on keeruline peatada. Neil on hea sisse-välja mäng ja nad söödavad hästi. Meie mitte,» tunnistas Kairys.

Lisaks raputas Kairys tuhka pähe Kalevi tagamängijatele. «Tavaliselt ma ei tee Branko Mirkovicile etteheiteid, aga tal ei olnud hea viskepäev, seitse korvisöötu on päris okei. Ma ootasin rohkem Tony Wrotenilt ja Chavaughn Lewiselt – nad ei olnud rünnakul loovad ja meeskonnale kasulikud. Niimoodi me mänge ei võida, peame seda muutma,» kommenteeris leedulane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles