Aserid pikendasid F1-sarjaga lepingut

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F1. Aserbaidžaani GP.
F1. Aserbaidžaani GP. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Aserid sõlmisid F1-sarjaga kolmeaastase lepingupikenduse, mis tähendab, et Bakuu tänavaringrajal kihutatakse kuninglikus vormelisarjas vähemalt kuni 2023. aastani, kirjutab autospordiportaal Autosport.

Aserbaidžaan liitus F1-sarjaga aastal 2016, kui Bakuus leidis aset Euroopa etapp ja kahel järgmisel aastal võõrustas Bakuu juba Aserbaidžaani etappi. Enne lepingupikendust olid aserid seotud F1-sarjaga aastani 2020.

Kolme aasta jooksul on Aserbaidžaanis triumfeerinud kaks erinevat meeskonda: debüüthooajal võitis sakslane Nico Rosberg Mercedesega, aasta hiljem austraallane Daniel Ricciardo Red Bulliga ja mullu britt Lewis Hamilton Mercedesega.

Igal aastal on kolme tippmeeskonna kõrval poodiumile jõudnud ka nõrgemad: 2016 ja 2018 sai kolmanda koha mehhiklane Sergio Perez Force Indiaga, 2017 oli poodiumi madalaimal astmel kanadalane Lance Stroll Williamsiga.

2019. aasta Aserbaidžaani etapp peetakse 28. aprillil. Enne seda kihutavad vormelid Melbourne’is (Austraalia), Sakhiris (Bahrein) ja Shanghais (Hiina).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles