Endine maailma esireket palkas kogenud treeneri

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simona Halep.
Simona Halep. Foto: WILLIAM WEST / AFP

Naiste tennise endine maailma esireket Simona Halep (Rumeenia) palkas juhendajaks kogenud belglase Thierry Van Cleemputi.

Halep alustas hooaega maailma esinumbrina, kuid jäi sellest positsioonist ilma Austraalia lahtistel meistrivõistlustel, kus ta leppis neljanda ringiga (kaotas ameeriklannale Serena Williamsile 1:6, 6:4, 4:6) ja langes maailma edetabelis Naomi Osaka (Jaapan) ja Petra Kvitova (Tšehhi) järele kolmandale kohale.

27-aastase Halepi ja tema endise treeneri Darren Cahilli koostöö, mis algas aastal 2015, lõppes mullu novembris, kui austraallane võttis perekondlikel põhjustel treeneriametist aastase pausi. Halep rääkis uue juhendaja Van Cleemputiga potentsiaalsest koostööst hooaja esimese slämmiturniiri keskel. Van Cleemput jälgis ka Halepi ja Williamsi neljanda ringi kohtumist, kirjutab WTA ametlik kodulehekülg.

Van Cleemput töötab tennisetreenerina aastast 1993. Tema käe all on mänginud Oliver Rochus (1993-1997, 2011-2012), Steve Darcis (2011-2012) ning praegu juhendab ta meeste maailma edetabelis 21. kohal asuvat kaasmaalast David Goffinit (2014-2019). Lisaks oli ta sajandi algul kolm aastat Belgia koondise kapten Davis Cupil.

Thierry Van Cleemput (vasakul) ja David Goffin.
Thierry Van Cleemput (vasakul) ja David Goffin. Foto: WILLIAM WEST / AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles