Mesinädalatel vangistatud jalgpallur tekitas rahvusvahelise skandaali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia klubi Pascoe Vale FC jalgpallur Hakeem Al-Araibi on Bangkokis vahi all
Austraalia klubi Pascoe Vale FC jalgpallur Hakeem Al-Araibi on Bangkokis vahi all Foto: Anusak Laowilas / ZUMAPRESS.com/Scanpix

Austraalia jalgpalliföderatsioon on teinud 10 000 AUD suuruse pakkumise, et aidata Tais vangistuses olev, kuid Austraalia klubis Pascoe Vale FC hingekirja kuuluv Bahreini jalgpallur Hakeem Al-Araibi tagasi Austraaliasse.

Hakeem Al-Araibi on Bahreini pagulane Austraalias, klubjalgpalli mängib ta seal asüüli taotluse rahuldamisest alates 2017. aastal. Al-Araibi arreteeriti 27. novembril 2018 Tais Bangkoki lennujaamas, kuhu ta oli saabunud oma abikaasaga mesinädalaid veetma.

Al-Araibi on oma kodumaal Bahreinis tagaotsitavaks kuulutatud ja talle on mõistetud 10-aastane vanglakaristus politsejaoskonnas toime pandud vandalismi eest.

Austraalia jalgpalliföderatsioon nõuab Al-Araibi võimalikult kiiret vabastamist. Al-Araibi ise väidab, et ta on süütu ning ütleb, et teda kiusati Bahreinis taga tema poliitiliste vaadete tõttu.

Esmaspäevasel kohtuinstungil Bangkokis palus ta tungivalt mitte end kodumaale saata. Kohus pikendas tema kinnipidamist 60 päeva võrra, mille jooksul Al-Araibi võib esitada vastulause väljaandmistaotluse kohta. Tai võimud aga tahavad Al-Araibit Bahreinile välja anda.

«Hakeem Al-Araibi on Austraalia resident ja jalgpallur Pascoe Vale FC-s,» ütles FFA tegevjuht David Gallop. «Pärast põhjalikku uurimisprotsessi tunnustas Austraalia valitsus teda pagulasena. See on inimõigus, mida tuleb kaitsta.»

Al-Araibi põgenes 2014. aastal Austraaliasse, kus talle pakuti 2017. aastal poliitilist varjupaika ja ta mängib Melbourne'i klubi Pascoe Vale FC eest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles